Tészta: 2 dl víz,2 k.kanál cukor, 20 dkg liszt, 6 tojás, 20 dkg margarin
Krém: 9 tojás, 36 dkg cukor, 18 dkg étkezési keményítő, 2 cs vaníliás cukor, 9 dl tej.
2 dl víz,só,2 kkanál cukor,20 dkg liszt, 6 tojás,20 dkg margarin.A margarint, vizet, sót, cukrot felforraljuk és állandó kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet.Addig keverjük, amíg elválik az edény falától, majd levesszük a tűzről, és amikor már langyos egyenként belekeverjük a tojásokat. Sütőpapírra halmozzuk, vagy kanállal vagy nyomózsákból csillagcsővel . Előmelegítette sütőben sütjük úgy,hogy a sütő aljába egy tálban vizet teszünk. Kb 15 perc, a sütő ajtaját nem szabad addig kinyitni, amíg sül, mert összeesik. ha kihűltek levágjuk a tetejét és megtöltjük a krémmel, majd tejszínhabbal.
krémje: 9 tojás, 36 dkg cukor,18 dkg étk. keményítő,2 cs van.cukor,9 dl tej. A tojások fehérjét a fele cukorral jó keményre verjük, félretesszük. 8 dl tejet a van cukorral felforraljuk, A tojások sárgáját a többi cukorral és az étkezési keményítővel jól elkeverjük és a forró tejbe öntjük, majd felfőzzük ,kicsit robotgéppel rákeverünk, majd amíg még forró beleforgatjuk a tojáshabot.Ezzel töltjük meg a fánkokat.
A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTÉSZTA A lisztet, 25 dkg cukrot, szalalkálit, olajat, 2 tojás sárgáját és az egy tojást összedolgozzuk. A másik 25 dkg cukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel, felmelegítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, majd lassan hozzákeverjük a lisztet a sütőporral. Kikent tepsibe öntjük és megsütjük. A pudingot a tejjel megfőzzük és kih...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a rózsaszín krémet. Ehhez felforraljuk a tejet, egy pár kanál plusz tejben kikeverjük a pudingport, majd a forró tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Még melegen ho...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Közepes