5 tojas
20dg cukor
20 dk liszt
5 evo kanal viz
1 tasak sutopor
40-50 dk eper
2 tasak vanilia puding(fozos)
0, 5 dl tej
cukor
3 dl tejszin
1 tasak zselatin
2 tasak torta bevono zsele
5 dk vaj a pudinghoz
porcukor a tejszinhez(izles szerint)
Eloszor megsutom a piskota lapot.
Az 5 tojas sargajat ki kavarom 20 dk cukorral jo habosra,utana az 5 evokanal hideg vizet,utana a felvert tojas habot es a sutoporral elkevert lisztet aprankent.
Amig sul a piskota elkeszitem a kremet.
A 2 tasak pudingot megfozom 5 dl tejben,cukrozom izles szerint es surure fozom,hozza adok meg melegen 5 dg vajat,es hagyom kihulni.
Az 50dk epret turmixolom.
Felverem a tejszint,hozza adom a zselatint amit el keszitek a lleiras szerint(leiras a tasak hatso felen) utana a cukrot (porcukrot) izles szerint.Kemenyre verem.
Hozza teszem a turmixolt eper kb. 3/4-et,es hutobe teszem.
Ekozben kettobe vagom a piskota lapot.
A kuhult pudingot a tejszines eperhez kavarom.
Elsimitom az also lapra es rea helyezem a masik lapot.
Hutobe teszem.
Elkeszitem a torta zselet(leiras a tasak hatso lapjan) a turmixolt eperrel es a hideg suti tetejere simitom gyorsan(hamar szilardul).
Megint huto szekrenybe teszem kb. 1 orat.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd közepes méretű vajazott tepsi hátán (nekem 35x22 cm) külön-külön két lapot sütünk belőle. Nyújtáskor eléggé rag...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztbe sütôpor, edènybe külön tojàssàrgàja, cukor, vîz, olaj-... habosra turmixolod rà a lisztre. Fehèrjèt felvered bele rakod, kivajazott ,tepsibe közèpen- közepes làngon 30-35 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: A tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr cukrot és maszív habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és az olajat. Elkeverjük. A liszttel elkeverjük a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű