Hozzávalók: 500 g leveles tészta, 500 ml tej, 200 g kristálycukor, 10 g vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 db vanília rúd, 60 g (kb. 1,5 tasak) pudingpor, 4 db tojássárgája, 850 ml tejszínhabbá verve
A leveles tésztát kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd a csomagoláson szereplők szerint sütőben megsütjük.
A tejbe belekeverjük a sót és a cukrot, majd megfőzzük benne a vanília rudat. A tejből kivéve a vanília rudat egy kis késsel hosszanti irányban felvágjuk és a kés hátsó felével kikaparjuk a belsejéből a magokat.
A tejet lehúzzuk a tűzről, kiveszünk kb. 1 dl mennyiséget és elkeverjük benne a pudingport, majd visszaöntjük a többi tejhez és folyamatosan keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat is és folyamatos habverővel való keverés mellett közepes láng felett kb. 2-5 perc alatt krémmé főzzük. A krémet kihűtjük, majd egy szűrőn átnyomjuk és a teljesen csomómentes krémhez adjuk a felvert tejszínhab egyharmadát. Ezt követően a többi habot is óvatosan a krémhez keverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
A tésztalapokból kb 12 x 7 cm méretű lapokat vágunk, rátöltjük a krémet, majd ráhelyezzük a felső tésztalapot is.
Tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A sütőporral összeforgatott...
Elkészítési idő:A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral kevertetem, s közben kanalanként adom hozzá a vizet. Beleszitálom a lisztet, a sütőport, s belekeverem a diót. A tojások fehérjét pici...
Elkészítési idő:A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órár...
Elkészítési idő: