Hozzávalók: 500 g leveles tészta, 500 ml tej, 200 g kristálycukor, 10 g vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 db vanília rúd, 60 g (kb. 1,5 tasak) pudingpor, 4 db tojássárgája, 850 ml tejszínhabbá verve
A leveles tésztát kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd a csomagoláson szereplők szerint sütőben megsütjük.
A tejbe belekeverjük a sót és a cukrot, majd megfőzzük benne a vanília rudat. A tejből kivéve a vanília rudat egy kis késsel hosszanti irányban felvágjuk és a kés hátsó felével kikaparjuk a belsejéből a magokat.
A tejet lehúzzuk a tűzről, kiveszünk kb. 1 dl mennyiséget és elkeverjük benne a pudingport, majd visszaöntjük a többi tejhez és folyamatosan keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat is és folyamatos habverővel való keverés mellett közepes láng felett kb. 2-5 perc alatt krémmé főzzük. A krémet kihűtjük, majd egy szűrőn átnyomjuk és a teljesen csomómentes krémhez adjuk a felvert tejszínhab egyharmadát. Ezt követően a többi habot is óvatosan a krémhez keverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
A tésztalapokból kb 12 x 7 cm méretű lapokat vágunk, rátöltjük a krémet, majd ráhelyezzük a felső tésztalapot is.
Tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük.
Elkészítése: 165 fokra előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy 20×20 cm-es formát. A lisztet keverjük el a kakaóporral. A tojások fehérjéit verjük kemény habbá. A vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához felfuttatjuk az élesztőt 1/2 dl cukros tejben. Mindent egy tálba teszünk, és könnyen nyújtható tésztát készítünk. A töltelékhez a diót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét a maradék cuko...
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés Nehézség: KözepesA tojássárgáját a porcukorral habosra keverni ,vizet hozzá adva tovább keverni. A lisztet összekeverni a sütőporral ,szódabikarbónával és a kakaóval és ezt hozzáadni a tojásokhoz,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes