A tésztához:
6 tojás
1 csomag sütőpor
5 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
csipet só
A krémhez:
500 g tejföl
12,5 dkg margarin
3 evőkanál liszt
4 evőkanál porcukor
fél dl tej
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
12,5 dkg margarin
1 nagy evőkanál kakaópor
2 evőkanál porcukor
pici tej
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük pici sóval. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, lassan keverjük tovább, majd kanalanként a lisztet, cukrot és a sütőport. Kibélelünk egy közepes méretű tepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
A tejfölt lábasba öntjük, hozzáadjuk tejet és a tojássárgáját, majd az előzőleg mikróban felmelegített margarint, a lisztet, vaníliás cukrot, porcukrot, és sűrű krémet főzünk belőle. A krémet teljesen kihűtjük.
Ha a piskóta is teljesen kihűlt, közepén kettévágjuk és a krémmel megtöltjük.
A tetejére a mázhoz valókat lábasba tesszük, összeforraljuk és mikor már majdnem teljesen kihűlt, a sütemény tetejére kenjük. Másnapig hűtőbe tesszük.
Elkészítés A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot . A lisztben elvegyítjük a darált diót, és a masszához s...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában), külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a mas...
Elkészítési idő:Először elkészítjük a pudingot: 3 dl tejben elkeverjük a vaníliás pudingporokat, hozzáadjuk a kétfajta cukrot. A többi tejet odatesszük főni, majd hozzáöntjük a cukros-pudingporos...
Elkészítési idő: 45 perc