menu

Családireceptkönyv.hu

diós zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: 45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 cs. élesztő, 1 egész tojás, 2 tojássárgája,tejföl 2-3 kanálnyi.Töltelék: kb: 30-40 dkg dió, ízlés szerint cukor, citromhéj, baracklekvár
Elkészítés:
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl).
Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.A diót,cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon.
A tésztát négy részre osztjuk. Kinyújtjuk a tepsi méretére az elsőt,megkenjük lekvárral,megszórjuk a dióval,jön a következő tészta majd dió amíg el nem fogy mind a tészta.Ezután megszúrkáljuk és kelesztjük fél órát,majd 180-200 fokon megsütjük.Ha kihűlt csokimázzal be lehet vonni.
Ez az adag egy nagy gáztepsi méretre felel meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Karamellás sportszelet
Karamellás sportszelet

Az 1 dl tejet és az 1 dl kávét összekeverem egy kanál cukorral, a kekszet beáztatom, majd a tepsi aljába sorba kirakom. A három karamellás pudingot egy kis cukorral összekeverem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
FŐZÖTT CSOKOLÁDÉKRÉM
FŐZÖTT CSOKOLÁDÉKRÉM

2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Kardinális tepsiben
Kardinális tepsiben

A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
eredeti dobostorta
eredeti dobostorta

A fenti 4 tojást, 12 lat porcukrot gázon felverünk, és ha meleg, addig verjük a gázról levéve, amíg ki nem hűl. 14 lat vajat jól kikeverünk, 1 lat vaníliás cukrot teszünk bele. 2 l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk