2 csomag gesztenyemassza
25 dkg háztartási keksz (a legjobb a házi keksz)
13 dkg vaj
1 narancs leve
5 cl rum
igény szerint baracklekvár
meggybefőtt leve
A habtetőhöz:
3 tojásfehérje
6 dkg nyírfacukor
A háztartási kekszet ledarálod, majd az olvasztott vajjal egy műanyag keverőtálban összekevered. Az így kapott masszát egy magas peremű tortaforma aljára nyomkodod, majd kis időre hűtőbe teszed. Megjegyzés: ha száraznak érzed a masszát, szükség szerint néhány kanál baracklekvárral (akár főtt kávéval) omlós tészta keménységűre gyúrd. (Van aki kakaóport is tesz hozzá.)
Közben a két gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomod, vagy reszelő nagyobb lyukán lereszeled, hozzáadod a rumot, hozzáfacsarod a narancs levét. Ha nem elég krémes, akkor meggybefőtt levével is lágyíthatod, majd a megkeményedett torta alapra helyezed, azon egyenletesen elsimítod.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vered, majd a gesztenyeréteg tetejére simítod. A sütő grillező funkcióján addig sütöd, amíg halvány színű lesz – körülbelül 1-2 perc, vigyázz, mert könnyen elég.
A lisztet, a kakaóport és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit, a tojást meg a tejfölt, és e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszeket szépen sorjában, egy magas falú tepsiben, egymás mellé sorakoztatjuk . Az egyik pohár natúr joghurtba, elkeverjük a vaníliás és 2 ek kristály cukrot (amíg a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a kakaóport és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit, a tojást meg a tejfölt, és e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥TÉSZTA:1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tejszín.Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, mely...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes