2 csomag gesztenyemassza
25 dkg háztartási keksz (a legjobb a házi keksz)
13 dkg vaj
1 narancs leve
5 cl rum
igény szerint baracklekvár
meggybefőtt leve
A habtetőhöz:
3 tojásfehérje
6 dkg nyírfacukor
A háztartási kekszet ledarálod, majd az olvasztott vajjal egy műanyag keverőtálban összekevered. Az így kapott masszát egy magas peremű tortaforma aljára nyomkodod, majd kis időre hűtőbe teszed. Megjegyzés: ha száraznak érzed a masszát, szükség szerint néhány kanál baracklekvárral (akár főtt kávéval) omlós tészta keménységűre gyúrd. (Van aki kakaóport is tesz hozzá.)
Közben a két gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomod, vagy reszelő nagyobb lyukán lereszeled, hozzáadod a rumot, hozzáfacsarod a narancs levét. Ha nem elég krémes, akkor meggybefőtt levével is lágyíthatod, majd a megkeményedett torta alapra helyezed, azon egyenletesen elsimítod.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vered, majd a gesztenyeréteg tetejére simítod. A sütő grillező funkcióján addig sütöd, amíg halvány színű lesz – körülbelül 1-2 perc, vigyázz, mert könnyen elég.
Puding készítése: A pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és addig kevergetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: 3 dl tejet, szűk 3 evőkanál lisztet, kevés vanília ízű pudingport és 2 kanál cukrot összefőzünk. 25 dkg Rámát 25 dkg porcukorral és kevés rumaromával habosra keverünk. Ha...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEgy tálba tesszük a mézet, a porcukrot, a kakaót és az egész tojást, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett felolvasztjuk. Ezután levesszük a gőzről, és egy kicsit hűlni hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk, majd a tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát. Megsütjük. Ha kész, kibor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű