2 csomag gesztenyemassza
25 dkg háztartási keksz (a legjobb a házi keksz)
13 dkg vaj
1 narancs leve
5 cl rum
igény szerint baracklekvár
meggybefőtt leve
A habtetőhöz:
3 tojásfehérje
6 dkg nyírfacukor
A háztartási kekszet ledarálod, majd az olvasztott vajjal egy műanyag keverőtálban összekevered. Az így kapott masszát egy magas peremű tortaforma aljára nyomkodod, majd kis időre hűtőbe teszed. Megjegyzés: ha száraznak érzed a masszát, szükség szerint néhány kanál baracklekvárral (akár főtt kávéval) omlós tészta keménységűre gyúrd. (Van aki kakaóport is tesz hozzá.)
Közben a két gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomod, vagy reszelő nagyobb lyukán lereszeled, hozzáadod a rumot, hozzáfacsarod a narancs levét. Ha nem elég krémes, akkor meggybefőtt levével is lágyíthatod, majd a megkeményedett torta alapra helyezed, azon egyenletesen elsimítod.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vered, majd a gesztenyeréteg tetejére simítod. A sütő grillező funkcióján addig sütöd, amíg halvány színű lesz – körülbelül 1-2 perc, vigyázz, mert könnyen elég.
A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéből meg a cukorból és keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütő és kakaóporral elkevert lisztet,majd dolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral világosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, kakaót és a 12 ek vizet. Simára keverjük és kivajazott, kilisztezett tepsibe simítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgát a cukorral, vajjal elkeverem, hozzáadom folyamatosan a tejet és a lisztet. A fehérjét felverem és fakanállal hozzáadom a sárga masszához. Sütés: Zsírozott, liszteze...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Könnyű