menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés alagút kakaós piskótával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3 tojásból sütött kakaós piskótalap
24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:
3 egész tojás
3 evőkanál meleg víz (kb. 40 fokos)
7 dkg átszitált porcukor
10 dkg átszitált süteményliszt
2 teáskanál sütőpor
1 nagy csipet só
4 evőkanál olvasztott vaj vagy növényi olaj

A töltelékhez:

25 dkg gesztenyemassza
2-3 evőkanál porcukor
1-2 evőkanál rum
4 dl tejszín 2 dkg zselatin
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:


1. A piskótából levágunk egy akkora csíkot, amekkora pontosan az őzgerincforma tetejére illik; a többit pedig akkorára szabjuk, amekkorával a formát kibélelhetjük.

2. A gesztenyemasszából nedves kézzel 10 dekát vékony rúddá sodrunk, pontosan olyan hosszúra, hogy a formába férjen. A többit a porcukorral meg a rummal simára dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan az előzőekbe forgatjuk. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, addig melegítjük, míg fel nem oldódik, majd mielőtt megdermedne, a gesztenyés tejszínhabba csorgatjuk, és a felét a piskótával bélelt őzgerincformába simítjuk.

3. A gesztenyerudat a közepére fektetjük, és a maradék habbal bevonjuk. A félretett tésztacsíkot sült oldalával lefelé ráborítjuk, azután 1-2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Végül deszkára borítjuk, és olvasztott étcsokoládéval bevonjuk.

4. A fehér csokoládét akkor reszeljük a tetejére, amikor az étcsokoládé már nem folyik, de még lágy.

Gesztenyés alagút kakaós piskótával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karnevál szelet
Karnevál szelet

Piskóta készítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Képviselőfánk II.
Képviselőfánk II.

A vizet felforralom, bele a só, a Rama margarin, a cukor, majd lassú tűzre veszem és a lisztet folytonosan keverve rakom bele. Amikor már összeállt, leveszem a tűzről és hozzáadom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas piskóta alaprecept
Vajas piskóta alaprecept

A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés pávaszem
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Gesztenyés pávaszem

A piskótához a tojások sárgáját a cukor ¼ részével habosra keverjük. A maradék cukorral felverjük a fehérjét. A cukrot rögtön az elején beletesszük, így a habunk egy kicsit lágyabb...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk