Sastojci:
250 grama suvih šljiva
250 grama suvih smokava
250 grama šećera + 2 šake šećera
250 grama oljuštenih i samlevenih badema
Način pripreme:
Ušpinovati 250 grama šećera sa pola šoljice vode. Dodati bademe i ostaviti da se ohladi. Samleti smokve i sa šakom šećera izmesiti, pa razvući oglagijom što tanje. Samleti suve šljive i sa šakom šećera izmesiti, rastanjiti i staviti preko smokava. Preko toga staviti ohlađenu masu sa bademima i urolati.
Rolat sve vreme razvijati na kristal šećeru ili foliji, da se ne bi zalepio.
Hozzávalók: A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a tészta. Viszonylag kemény tésztát kapunk. 5 egyenlő részre osztjuk, egyenként 35*35 cm-es négyzetre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. 1 dl víz társaságában a cukorral és fahéjjal – amit ízlés szerint adagolunk -, feltesszük párolódni. Közben a tortaforma alját kirakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz a hozzávalókból sima tésztát gyúrtam. Négy részre osztottam és tepsi hátán négy lapot sütöttem 180 fokos sütőben, kb 10-10 perc alatt. Amíg a lapok hűltek, elkészítettem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat (a liszt kivételével) gőz felett fel kell főzni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a 45 dkg lisztet, amelybe előtte 1 kávéskanál szódabikarbonát keverünk. Teljese...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes