Egy mirelit leveles tésztát kétfelé osztunk, a gáz- v. villanytűzhely tepsijének méretére kinyújtjuk. A tepsi lisztezett hátoldalára fektetjük a tésztát, villával megszurkáljuk, és megsütjük kb. 10 perc alatt, 180 fokon.
Krém:
1 liter tej, 5 tojás sárgája, 5 kanál liszt, 5 kanál porcukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja – ezt megfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük az 5 tojás kemény habját és langyosan a tésztára öntjük.
A felső lapot célszerű még a krém rátétele előtt elvágni (4 x 5 db-ra, de akár 5 x 5 db-ra is lehet), és úgy ráhelyezni, hogy könnyebb legyen a szeletelés (egyébként kinyomódik a krém a lapok közül).
Vaníliás porcukorral gazdagon meghintjük és tálaljuk.
Elkészítése: A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve sűrűsödésig felfőzöm. Hagyom langyosra hűlni. A liszteket, sót és a sütőport öss...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesTésztához valókat 5 percig forró vízzel telt edény felett kevergetjük, majd hozzáadunk 50 dkg lisztet és 1 kávéskanál szódabikarbónát. Összedolgozzuk, utána 4 egyenlő részre osztj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézKikeverjük a piskótát, majd ketté osztjuk. Az egyik felébe kakaóport és egy kávéskanál vizet keverünk. Sütőpapírral bélelt tepszibe öntjük, a fehéret alulra, rá a kakaóst. 190-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű