Egy mirelit leveles tésztát kétfelé osztunk, a gáz- v. villanytűzhely tepsijének méretére kinyújtjuk. A tepsi lisztezett hátoldalára fektetjük a tésztát, villával megszurkáljuk, és megsütjük kb. 10 perc alatt, 180 fokon.
Krém:
1 liter tej, 5 tojás sárgája, 5 kanál liszt, 5 kanál porcukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja – ezt megfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük az 5 tojás kemény habját és langyosan a tésztára öntjük.
A felső lapot célszerű még a krém rátétele előtt elvágni (4 x 5 db-ra, de akár 5 x 5 db-ra is lehet), és úgy ráhelyezni, hogy könnyebb legyen a szeletelés (egyébként kinyomódik a krém a lapok közül).
Vaníliás porcukorral gazdagon meghintjük és tálaljuk.
A tojások sárgáját a cukorral, és a kanalanként hozzáadott vízzel jól kikeverjük. A fehérjékből pici sóval kemény habot verünk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a habbal váltakoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a szokásos módon elkészítjük és hűlni hagyjuk A piskótát elkészítjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk-Az enyém 32x 28 a tepsi méret,de én fél adagot sütöttem. Nek...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűDurvára lereszeljük a marcipánt. A puha vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaaromával, a csipet sóval krémesre keverjük a lereszelt marcipánt. Egyenként hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéztejet öntsd egy lehetőleg vastagabb falú lábosba, majd a sóval és a vaníliával együtt forrald fel. Több részletben szórd hozzá a cukorral elkevert búzadarát. Közepes lángon, állan...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Nehéz