menu

Családireceptkönyv.hu

Képviselő fánkok is készültek,,,Eta módra,,, Meg tal


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta hozzávalók:
7,5 dcl víz
3 dcl étolaj
42 dkg sima list, pici só
9 egész tojás

Elkészítés:


A vizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés fakanállal hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amikor szépen elválik a tészta az edény falától már jó. A tésztát átt rakom egy nagyobb tálba s hagyom hűlni. Langyos legyen a tészta, majd egyenként bele dolgozom a tojásokat. Én kézi mixerrel a dagasztó villákal csináltam és 8 tojást tettem bele mert elég nagyok voltak a tojások,,,a tészta legyen inkább egy picit keményebb, ragacsos lesz egy picit de ilyennek kell lennie.
Elkészítem a tepsiket, vékonyan bekenem a tepsit olajjal és 5.- cm átmérőjű poharat bele mártok lisztbe és kijelölöm a tepsin mekkora fánkokat nyomok ki a habzsákból hogy kb. egyformák legyenek. Vászon diszítő zsákba tettem egy diszítő csövet és mehet bele a tészta. A tepsire nyomom a tésztát, csinálok egy kört és a tetejére még egyet, szóval dupla kör lesz a közepébe is nyomok a téstából, így szép magasak lesznek a fánkok. Mehet is be az előmelegített sütőbe. 210 fokon légkeverésen sütöm kb. 20 percig, a sütő ajtaját az első 10 percben tilos kinyitni!!! Mikor már látod hogy szép színe van a fánknak az kb. 15-20 perc után leveszem a hőfokot 100 fokra és még kb. 15 percig már csak száritom. A sütő aljába teszek egy kis lábosba vizet mert a gőztöl szebben feljönnek,,,!Mikor megsültek a fánkok kiveszem és langyosan jó éles késsel le vágom a „kalapját“.
Ha így készíted pontosan a recept szerint tutira szépen feljönnek,,,a közepe üres lesz s mivel kiszárítod még ha meg töltöd akkor sem fog a tészta megszárodni még másnapra sem.
u.i. A képviselőfánk és a karamellás koszorúcskák a recept szerint csinálom ,,,próbáljátok ki,,,nem fogtok csalódni az tuti:-)
Holnap írom meg a krémeg receptjét is ok?

Képviselő fánkok is készültek,,,Eta módra,,, Meg tal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Habos Raffaello szelet
Habos Raffaello szelet

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nagy
László szelet
László szelet

Lépések Piskóta készítése: A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem, hozzáadtam a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, valamint a 4 evőkanálnyi forró vizet. Jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Pekándiós grillázsos karamell-képviselőfánk torta
Pekándiós grillázsos karamell-képviselőfánk torta

Karamellás krém: A pudingport a cukorral/édesítővel a tejben csomómentesre keverem, sűrű pudingot főzök és kihűtöm. Beledolgozom a habosra vert vajat, majd krémesre keverem a kihű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar LETTI szelet
LETTI szelet

A krémhez a hideg tejben elkeverjük a 3 tojást és a 3 vaníliás cukrot, majd belekeverjük a pudingport és a 20 dkg cukrot is. Kézi habverővel, folyamatos keverés mellett sűrűre főzz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk