A tésztához
3 dkg élesztő
0,5 dl tej
30 dkg liszt
1,5 dl natúr joghurt/tejföl
5 dkg vaj
A töltelékhez
10 dkg vaj
2 tojás
só
5 dkg érett sajt reszelve
1 tojás a tészta megkenéséhez
Az élesztőt a langyos tejbe morzsolva felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a joghurttal, az élesztős tejjel, az olvasztott vajjal és sóval.
Jól összegyúrjuk a tésztát, és letakarva 1,5 óráig kelni hagyjuk.
A töltelékhez a tojást habosra verjük a vajjal, és megsózzuk.
A tésztát lisztezett felületen egészen vékony, 2-3 milliméteres lappá nyújtjuk.
Egyenletesen megkenjük a tojásos keverékkel, majd feltekerjük.
Újra kinyújtjuk 1,5 cm vastag téglalappá, majd háromszögeknek felvágjuk.
Megkenjük a felvert, sózott tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Kenyérsütőgép üstjébe mérjük a kovász hozzávalóit és alaposan összedolgoztatjuk (kb. 5 perc), majd kikapcsoljuk a gépet és 4-5 órán keresztül magára hagyjuk a kovászt. Ezután hozz...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kefirt,és az olajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet,és a tojások habbá vert fehérjét, majd alaposan összeforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonátot, sima tésztává gyúrjuk. A sütőt 200 fokra előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék... bele reszelem a fokhagymát.... alaposan kidagasztottam, a kelesztő...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes