30 dkg kukoricadara
30-40 dkg juhtúró
10 dkg szalonna
1 l víz
1 kávéskanál só
zsír
A vizet a sóval forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz, de nem kemény. A kevergetés fontos, mert könnyen leég. A hőforrás elzárása után még tovább dagad egy picit.
Egy lábasba tegyünk kevés zsírt, és kis lángon langyosítsuk meg. A lábas aljára simítsunk egy sor puliszkát, majd morzsoljuk rá a túró felét, és locsoljunk rá a kisütött szalonnából a zsírjával együtt egy keveset. Ismételjük meg a rétegezést úgy, hogy a tetejére a túró kerüljön. Kicsit meg lehet még bolondítani, ha a rétegek közé reszelt sajtot is szórunk. Ha kész a rétegezés, addig melegítsük a tűzön, amíg a túró megolvad. (Ez csak néhány perc.)
A húsokat megsózzuk, -borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítünk 4-5 ek olajat, belerakjuk a tarjaszeleteket, mindkét oldalukat elősütjük, majd 1 dl vizet öntünk alá, és megpároljuk ők...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA konzervet apróra fel kockázom, az olajon halványra karamelizálom a cukrot kicsit hagyom hülni rá aprítom a hagymát és a fokhagymát lassú tüzön üvegesre párolom közben hozzá tesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMíg a krumpli puhul a sajt kivételével a többi hozzávalót puhítani, párolni, picit sütni. A krumpli belsejét szétnyomkodni, megtölteni, sattal szórni, sütőben a sajt ráolvadásáig s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral béle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű