105 g barna rizsliszt
90 g gluténmentes lisztkeverék
85 g csicseriborsó liszt
20 g útifűmaghéj
1 kk. só
1. ek. olívaolaj
1/2 csomag sütőpor
3 dl langyos víz
Először a száraz hozzávalókat keverem össze, majd hozzáöntöm a vizet és az olívaolajat és jó alaposan elkeverem.
Kissé olajos kézzel 8 db zsömlét formázok belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
A sütő aljába vizet rakok egy edénybe, majd előmelegített sütőben (220 fok) kb 1 órán át sütöm.
A tetejére szórhatók magok, illetve a tésztába is keverhetők.
Az egész 195,65 g ch-t tartalmaz, egy zsömle 24,4 g ch-t tartalmaz.
bedagasztottam, duplájára kelesztettem. Lisztezett felületre borítottam, majd 8-12 egyforma darabba vágtam. A darabokat kinyújtottam egy kb. téglalap formára. Az aljára tettem...
Elkészítési idő:Fél órát kelesztettem,majd az egészet újra átgyúrtam.Tettem ezt azért,mert,amit eddig csináltam kiéreztem az élesztő szagát.Rögeszmém lett,hogy a receptek azért nem jók,mert nem do...
Elkészítési idő: 1 óra1. A vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) az 1 ek. mézzel, majd futtassuk fel benne az élesztőt. 2. Eközben mérjük be a turmixgépbe vagy káv...
Elkészítési idő: