50 gr élesztő
½ p meleg víz
1 ek cukor
3 tojás
½ p olaj
½ p cukor
½ p narancslé v. run
1 kávéskanál vaníliáscukor
6-7 p liszt
olaj a sütéshez
porcukor
Keverje össze az élesztőt a vízzel és a cukorral
Keverje össze a többi hozzávalót
Hagyja kelni 1 ½ óráig
Nyújtsa ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, vágjon ki köröket
Öntsön olajat egy edénybe (10 cm magasan),
és forrósítsa fel. Egyszerre kb. három fánkot süssön, először az egyik, majd a másik oldalán, míg aranybarna nem lesz.
A hozzávalókból tésztát dagasztok, tudom, hogy furcsa, de vízzel kell az élesztõt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie mint má...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Burgonya főzése sótlan vízben, majd szobahőmérsékletűre hűtése 2. Tészta dagasztása 3. Kelesztés: 60 perc 4. Tészta osztása 3 egyenlő részre, vagy bárhogy másképp igény szeri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és 1 evőkanál cukorral megszórva hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót és betakarjuk egy kis lisz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lekváros bukta tésztáját 2 felé vágjuk, az egyiket zsírozott tepsibe tesszük, erre jön a töltelék, majd a másikkal betakarjuk. 210 fokon 15 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű