Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

163.Hanukai fánk


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 gr élesztő
½ p meleg víz
1 ek cukor
3 tojás
½ p olaj
½ p cukor
½ p narancslé v. run
1 kávéskanál vaníliáscukor
6-7 p liszt
olaj a sütéshez
porcukor

Elkészítés:


Keverje össze az élesztőt a vízzel és a cukorral
Keverje össze a többi hozzávalót
Hagyja kelni 1 ½ óráig
Nyújtsa ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, vágjon ki köröket
Öntsön olajat egy edénybe (10 cm magasan),
és forrósítsa fel. Egyszerre kb. három fánkot süssön, először az egyik, majd a másik oldalán, míg aranybarna nem lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Jeruzsálemi kalács
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Jeruzsálemi kalács

Mind a tésztát mind a tölteléket előző este érdemes előkészíteni. A tésztához egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, a kristálycukrot, az élesztőport, a sót, a reszelt citromhéjat...

Elkészítési idő: 0-120 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Kakaós és túrós kalács
Kakaós és túrós kalács

Elkészítése: A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megkelt, 4 részre osztjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Belga kelt gofri (Levendulalány)
Belga kelt gofri (Levendulalány)

A lisztet kimérem és átszitálom, jöhet bele a só és a kristálycukor. Elkeverem benne az instant élesztőt, ha azzal dolgozunk. Hogyha kovásszal akkor nagyon minimálisan meglangyosít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FÁNK
FÁNK

Kb .2,5dl tejet meglangyosítottam (ez szemre ment...lehet egy kortyintással több volt), tettem bele 1 tk. cukrot, 3,5 dkg élesztőt és 1 marék lisztet. Letakarva 1/4 órát pihentette...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk