50 dkg liszt
kb 3 dl tej
1 dl kefir
2 dkg élesztő
1 tk cukor
2 tk só
töltelék :olvasztott margarin, darált kolbász, sajt, sonka
kenés: tojás
Élesztőt futtatni. A többivel összekeverni, dagasztani. 30 perc kelés.
4 fele osztani, 30 cm kerekre nyújtani, 8 fele vágni.
Megkenni olvasztott margarinnal, tölteni, feltekerni. 2 órát pihentetni.Lekenni tojással.
200 -220 fok 10-15 perc.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a vizet lassan adagolva), kb. 15-20 percet pihentetjük. Az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, megszórjuk édesítővel, hozzáadjuk az aromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom. Belerakom a sót cukrot és az élesztőt. Felfuttatom. Egy nagy tálba belerakom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt a tejfölt a tojást és az olajat....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. 2. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatot...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes