Családireceptkönyv.hu

Lekváros bukta


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl langyos tej
1 evőkanál cukor
4 dkg élesztő
1 tojássárgája
4 evőkanál olaj


sütésálló lekvár vagy hazai szilvalekvár

Elkészítés:


A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, langyos helyen duplájára kelesztjük. Majd lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8x8 cm-es négyzetekre felvágjuk, mindegyik négyzetre lekvárt halmozunk. Majd gombóccá formázzuk, és kiolajozott tepsire rakjuk egymás mellé. A bukta széleit körben megkenjük olajjal, hogy ne ragadjanak egymáshoz sülés közben. Ha ráraktuk a tepsire, hagyjuk még kelni 15-20 percet, majd előmelegített sütőben 200 fokon szép aranyszínűre sütjük. Ha megsültek, leszedjük a tepsiről, langyosra hűlve megszórjuk porcukorral.

Lekváros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vizes zsemle
Vizes zsemle

1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és hozzá adjuk az élesztőt. Így hagyjuk letakarva kb 10-15 percig. 2. Mikor szép habos már, hozzá adjuk a tojást és az átszitált liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi ciabatta
Házi ciabatta

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, egy másik edényben pedig az élesztőt elegyítsük a meleg vízzel. Az élesztős vizet adjuk hozzá a liszthez, és határozott mozdulatokkal...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gyors pizzás csiga II.
Gyors pizzás csiga II.

A leveles tésztát 2 részre vágjuk, és egyesével nagyon vékonyra nyújtjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, majd összeforraljuk a többi zöldséggel és a fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk