50 dkg liszt
3 dl langyos tej
1 evőkanál cukor
4 dkg élesztő
1 tojássárgája
4 evőkanál olaj
só
sütésálló lekvár vagy hazai szilvalekvár
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, langyos helyen duplájára kelesztjük. Majd lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8x8 cm-es négyzetekre felvágjuk, mindegyik négyzetre lekvárt halmozunk. Majd gombóccá formázzuk, és kiolajozott tepsire rakjuk egymás mellé. A bukta széleit körben megkenjük olajjal, hogy ne ragadjanak egymáshoz sülés közben. Ha ráraktuk a tepsire, hagyjuk még kelni 15-20 percet, majd előmelegített sütőben 200 fokon szép aranyszínűre sütjük. Ha megsültek, leszedjük a tepsiről, langyosra hűlve megszórjuk porcukorral.
A kenyeret szeleteljük, megkenjük vajjal vagy margarinnal és egy fodros szélű, kikent formába sorakoztatjuk (nem baj, ha itt még egymásnak dől, hisz a töltelék majd kitámasztja). K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros vízben futtasd fel, kevergesd addig, amíg buborékozni nem kezd. Keverd a sót a lisztbe, majd öntsd hozzá az élesztőt és az étolajat. Dagaszd meg, majd körülbel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÉs a hamisítatlan strandhangulatot idéző fokhagymás kencéhez négy gerezd fokhagymát, négy evőkanál olajat, egy púpos mokkáskanál sót és három-négy evőkanál vizet keverünk össze. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzokásos módon bedagasztom a tésztát, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Enyhén lisztezett felületre borítom, kilapogatom, kinyomkodom belőle a levegőt, formázom. Sütőpapírra...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz