35 dkg sült, vagy főtt hús,
40 dkg burgonya,
15 dkg alma,
15 dkg ecetes uborka,
2,5 dkg mustár, só, törött bors,
2 tojás,
5 dkg füstölt nyelv,
1 citrom,
tartárt mártás.
Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
Először az összes hozzávaló összekeverésével készítsük el az öntetet. Ezután szeleteljük fel a saláta hozzávalóit. Hámozzuk meg az avokádót, vegyük ki a magot, és vágjuk fel vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeményre főzzük a tojásokat nagyjából 10-12 perc alatt, majd hideg vizet engedünk rájuk és megtisztítjuk őket. Apró kockára vágjuk a paprikát, a retket, a hagymát, felaprítjuk a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat megtisztítjuk, felszeleteljük, összekeverjük. A tojásokat felszeletelve a salátára tesszük, a citromlevet összekeverjük a mustárral, Oliva olajjal, cukorral, sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk vagy présen áttörjük. A zsemlét félcentis kockákra vágjuk, majd egy kevés fokhagymával alaposan bedörzsöljük. Tepsibe szórjuk, közepesen for...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű