menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt édes fészek túróval és ribizlivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
250 mltej
csipetsó
2 dbtojás sárgája
100 gmargarin
500 gbúza finomliszt
100 gcukor
½ adagélesztő
1 ev.kanál rum
Túrós töltelék:
250 gtúró
½ csomagvaníliapuding
ízlésszerint cukor


szükség szerint tej a hígításhoz
Morzsa:
100 gkristálycukor
100 grétesliszt
100 gvaj
Befejezéshez:
ribizli vagy más gyümölcs
tojás a bekenéshez
.

Elkészítés:


Először a kovászt készítjük el: a langyos tejbe beletesszük a cukrot, egy evőkanál búza finomlisztet, rumot, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk.
A búza finomlisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, a puha margarint, tojássárgáját, végül a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és sima tésztát készítünk.
A tészta tetejét liszttel megszórjuk, egy konyharuhával letakarjuk és kb. másfél óráig kelesztjük meleg helyen.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Ha a töltelék túl sűrű, tejjel hígíthatjuk. A tölteléknek kellően hígnak kell lennie ahhoz, hogy a tortadíszítő zsákból enyhe nyomásra kijöjjön.
A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és egy pohárral vagy szaggatóval kis köröket szaggatunk. A formák közepére ujjunkkal kis mélyedést nyomunk, és ebbe a mélyedésbe kerül a töltelék, majd a töltelék tetejére kerül a ribizli.
A morzsához a hozzávalókat összekeverjük, és megszórjuk vele a korongokat. A korongok szélét felvert tojással bekenjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kelt édes fészek túróval és ribizlivel. Ha a neve nem volt elég ahhoz, hogy kipróbálja, akkor még csak annyi, hogy elképesztően finom. Nem kell hozzá nagy gyakorlat, hogy elkészítsük. Jó étvágyat hozzá!

Kelt édes fészek túróval és ribizlivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar savanyúság alaplé, paprika
savanyúság alaplé, paprika

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
Sütés nélküli Oreo bonbon
Sütés nélküli Oreo bonbon

A kekszeket aprítógépben finom szemcséjűre őröljük. (A töltelékkel együtt.) Hozzákeverjük a mascarponét, majd a masszából 10 db golyócskát gyúrunk. Amíg vízgőz fölött megolvasztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vera szelet
Vera szelet

Elkészítése: tészta: A cukrot, a tojást, a zsírt kikeverem,hozzáadom a lisztet, sütőport, kakaóport és a tejjel csomómentesre keverem. Zsírozott,lisztezett közepes tepsiben kb 180...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró rudi leves
Túró rudi leves

A túrót összetörjük, és a tejszínnel elkeverjük. Maradhatnak benne darabok, ne legyen teljesen pépes. A tejből 1 dl-t elkeverünk a pudingporral és a cukorral, kis lángon besűrítj...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk