500 g liszt
1 csipet só
300 ml víz (felmelegítve)
40 g élesztő
115 g vaj (hideg, kis darabokra vágva)
1 tojás
2 tojássárgája
65 g cukor
a lekenéshez:
kb. 3 evőkanál olvasztott vaj
A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, és meghintjük egy kevéske kristálycukorral. Lefedjük, majd hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
A liszthez hozzáadjuk a tojásokat és az élesztőt, ezt egy konyhai robotgép segítségével elkezdjük dagasztani, amikor jól összeállt hozzáadjuk a hideg vajdarabkákat, a sót és a cukrot. Szép simára dagasztjuk.
Egy edényt kikenünk olajjal és ebbe helyezzük a tésztát. Meleg helyen hagyjuk, hogy a kétszeresére keljen.
A tésztát megfelezzük, mert így könnyebben tudunk vele dolgozni. A deszkát meglisztezem, majd lazán átgyúrom rajta a tésztát. A tésztát köralakban vékonyra nyújtjuk, és 12 cikket vágunk belőle. A tésztát kívülről befelé haladva feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ugyanezt megcsináljuk a tészta másik felével is. A sütőt 180 fokra elmelegítjük és kb. 15 perc alatt készre sütjük a kifliket.
Amikor kisültek mindegyik tetejét lekenjük az olvasztott vajjal.
A pudingokat 4-4 dl tejben megfőzzük 2-2 evőkanál cukorral. A margarint a porcukorral kikavarjuk, majd elfelezzük. Egyik felét a kihűlt csoki pudinghoz, másik felét a puncs pudingh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz öntethez kikeverjük a tejfölt a majonézzel, majd hozzáadjuk a borsot. A kolbászt, és a sajtot apró kockára vágjuk, majd a kukoricával, és a snidlinggel együtt az öntethez adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legényfogó levest roppant egyszerű elkészíteni . Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem az apróra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozom és kockára vágom. A vizet 2 e.k. cukorral a fűszerekkel felforralom és az almát 2-3 percig főzöm benne. Beleteszem a konzervet és öszzefőzöm 2-3 percig, majd h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű