60 dkg magozott meggy (befőtt, fagyasztott)
5 evőkanál cukor
őrölt fahéj
2 evőkanál citromlé
fél tasak vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín
A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjt, a citromlét és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, majd ezzel díszítjük a levest. A többit pépesítjük. A tejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk. Pár percig főzzük, majd ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. Tálaláskor a félretett meggyszemeket a tányérokban elosztjuk. Ízlés szerint friss meggyszemekkel is tálalhatjuk, ha ropogós levesbetétre vágyunk
Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporo...
Elkészítési idő: 20 perc Mennyis Nehézség: Könnyű1 A rebarbarát mossuk fel és vágjuk 1 cm-es darabokra. 2 Öntsük fel a vízzel. 3 Adjuk hozzá a fahéjat, félbevágott vaníliarudat, a szegfűszeget fűszertojásban, a sót és a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A cél egy nagyon fűszeres, jóízű alapleves készítése, amit sok betéttel gazdagítunk, kinek-kinek ízlése szerint, majd az asztalnál. Melegítsünk nagy láng...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű