Családireceptkönyv.hu

Hűha meggykrémleves meggydarabokkal – Annyira, de an


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg magozott meggy (befőtt, fagyasztott)
5 evőkanál cukor
őrölt fahéj
2 evőkanál citromlé
fél tasak vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín

Elkészítés:


A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjt, a citromlét és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, majd ezzel díszítjük a levest. A többit pépesítjük. A tejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk. Pár percig főzzük, majd ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. Tálaláskor a félretett meggyszemeket a tányérokban elosztjuk. Ízlés szerint friss meggyszemekkel is tálalhatjuk, ha ropogós levesbetétre vágyunk

Hűha meggykrémleves meggydarabokkal – Annyira, de an

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Roberta
Mangós csirke pikáns szósszal
Mangós csirke pikáns szósszal

Vagy aprítót, vagy botmixert használjunk a szósz összeállításához. Rakjuk a hozzávlókat egy edénybe (datolya, szójaszósz, balzsamecet, alaplé, gyömbér, fokhagyma) és mixeljük át al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ad virágmassza
Ad virágmassza

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
palacsinta torta
palacsinta torta

elkészítjük a palacsintát megkenjük egymásra tornyozzuk bevonjuk csokival

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk