A száraz összetevők hozzávalói:
80 gr szezámpehely
20 gr lenmagpehely
25 gr lenmagliszt
20 gr kókuszliszt
20 gr útifűmaghéj1 tk só
1 tk szódabikarbóna
1 tk cukor
A folyadék hozzávalói:
3 db M-es méretű tojás
150 ml langyos víz
1 tk citromlé
2 ek kókuszolaj
A száraz és a nedves hozzávalókat külön-küön tálban kevertem össze, majd a folyadékot a maglisztekhez adtam, robotgéppel összekevertem és a kész masszát 10 percig állni hagytam.
Ez idő alatt az útifű és pelyhek megszívják magukat nedvességgel, ezután pedig könnyen formázható majd a tészta. 10 perc letelte után vizes kézzel egy cipó formát alakítottam ki, sütőpapíros tepsibe tettem és késsel bevágtam a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben sütöttem összesen 40 percet de 10 perc letelte után egy kis edényben vizet tettem a sütőbe és így sütöttem tovább még 30 percet a kenyeret.
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOyan,mint a krumplis lángos
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba készítem az összes hozzávalót és rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok. Szükség szerint kevés vizet vagy lisztet lehet adni a tésztához, ha túl lágy vagy éppen túl kemény le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a vaníliás cukrot és végül belegyúrjuk a lisztet, amibe a sütőport elvegyítjük. A tésztát sütés el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű