2,5 l víz
kb. 650 g friss gyömbér
2 citrom vagy lime
400 g cukor vagy méz (ízlés szerint növelhető a mennyisége)
A gyömbért megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk.
A gyömbért, a cukrot (vagy mézet) és a citrom levét (ha kezeletlen citromot kapunk, a héját is) egy lábasba tesszük. Felöntjük a vízzel, felforraljuk, és addig főzzük, míg a cukor
elolvad teljesen.
Letakarva állni hagyjuk kb. 30-40 percen keresztül (ha tovább hagyjuk állni, csípősebb lesz).
Leszűrjük, és tiszta üvegekbe töltjük.
80 fokon 20 percig dunsztoljuk.
Fogyasztásnál a hígítási arány kb. 1:5, de érdemes kitapasztalni, milyen hígításban ízlik a legjobban. Szódával vagy ásványvízzel hígítsuk, tehetünk a pohárba bőven jégkockákat, citrom- vagy lime-karikákat és mentaleveleket.
Készítünk 2 filterrel egy liter erős teafőzetet. 3 percig ázni hagyjuk, ebbe kerül két citrom leve, 4-5 evőkanálnyi cukor, és a frissen reszelt gyömbér. Tálaláskor a teát jégkockák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból szirupot főzök, a végén hozzáadom a citromsavat is. Érdemes megkóstolni a szirupot, és ha valaki savanykásabban szereti, adhat még hozzá citromsavat. (Citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áfonyát, a körtét és a salátalevelet megmossuk. A körtét és a salátalevelet kisebb darabokra vágjuk, tépkedjük. A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és összeturmixoljuk. Pohara...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűBeleteszünk egy hatalmas csokor citromfüvet egy lábasba és felöntjük vízzel. Hűtőbe tesszük és másnapig állni hagyjuk. Másnap 10-15 percig felforraljuk, majd finom szűrőn szűrjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes