2,5 l víz
kb. 650 g friss gyömbér
2 citrom vagy lime
400 g cukor vagy méz (ízlés szerint növelhető a mennyisége)
A gyömbért megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk.
A gyömbért, a cukrot (vagy mézet) és a citrom levét (ha kezeletlen citromot kapunk, a héját is) egy lábasba tesszük. Felöntjük a vízzel, felforraljuk, és addig főzzük, míg a cukor
elolvad teljesen.
Letakarva állni hagyjuk kb. 30-40 percen keresztül (ha tovább hagyjuk állni, csípősebb lesz).
Leszűrjük, és tiszta üvegekbe töltjük.
80 fokon 20 percig dunsztoljuk.
Fogyasztásnál a hígítási arány kb. 1:5, de érdemes kitapasztalni, milyen hígításban ízlik a legjobban. Szódával vagy ásványvízzel hígítsuk, tehetünk a pohárba bőven jégkockákat, citrom- vagy lime-karikákat és mentaleveleket.
A chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, a húst durva kockákra vágjuk. A korianderleveleket letépkedjük. Az avokádót kiemeljük a héjból, durva darabokra vágjuk. A te...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a cukorszirupot (porcukrot) a baracklével. Jól behűtött pezsgőspohárba töltjük. Ráöntjük a pezsgőt, és óvatosan megkeverjük. Adagonként 1-1 kiskanál gránátalma-szi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromokat nagyon vékonyan, hogy csak a sárga részt szedjük le, meghámozzuk. A fehér részt nem. Például jó éles krumplipucolóval. 1 literes üvegekbe pakoljuk-nyomkodjuk, mindkét...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűhámozzuk meg, majd daraboljuk apróra vagy reszeljük meg az uborkát. Ezután daraboljuk fel a citromot és lime-ot is. A gyömbért reszeljük meg. Az összes hozzávalót tegyük egy üvegbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű