A leszűrt és lecsepegtetett fenyőhajtásokat egy edénybe tettem, szedtem hozzá még két befőttesüvegnyi friss hajtást és ezt is hozzáadtam. Felöntöttem másfél liter vízzel és adtam hozzá 3 kg cukrot, 2 felkarikázott és alaposan megmosott citromot, valamint 1 kiskanál citromsavat.
Addig melegítettem, kevergettem, míg a cukor teljesen feloldódott, majd lefedve takarékon 25 percig forraltam. Egy napig hűvös helyen pihentettem, majd ismét felforraltam, leszűrtem, és még forrón üvegekbe mertem. Száraz dunsztban hagytam lassan kihűlni. Én a szörpöket mindig ezzel az aránnyal készítem ( 1 liter vízhez 2 kg cukor) és tartósító nélkül hűvös helyen, pl. kamrában akár egy évig is eláll.
Egy nagy uborkás üvegbe a cukrot, a sót és a citromsavat a vízzel összekavarjuk. A jól megmosott citromokat és a narancsokat belekarikázzuk és fejjel lefelé beleállítjuk az előzőle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmindent egybe kevertem, lehet inni sima forró vízzel is de a legfinomabb forró tejjel
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a céklát, vágjuk minél apróbb kockákra, hogy gyorsabban meg tudjuk főzni. Tegyük egy nagy fazékba, öntsünk rá a vízből annyit, amennyi éppen ellepi és kezdjük el fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás cukrot, a porcukrot és a tojások sárgáját jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kávét, simára keverjük a tejszínnel, majd cseppenként hozzáadjuk az alkoholt és jól behűtjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű