3 kg körte
1 kg alma
2 l víz
1 nagy citom, fel karikázva
2 dkg citrom sav
A gyümölcsöt megfőzöm, pépesítem, felöntöm a vízzel, felforralom, bele teszem a citrom savat, forrón üvegekbe, majd száraz dunsztba
A narancsokat hámozzuk meg, szedjük gerezdekre. Készítsük el a cukorszirupot: fél liter vízhez adjunk fél kilogramm cukrot, jól keverjük el, forraljuk pár percig. Forrás közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a fűszerekkel együtt forrald fel, hagyd állni, majd édesítsd mézzel tetszésed szerint.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgépben habosra keverjük. Pár szem jeget dobunk bele a végén. Vaníliafagyival önálló desszert, ilyenkor kevesebb tejet adunk hozzá, hogy krémesebb legyen.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElőbb keverd el a száraz alapanyagokat egy kisebb lábosban, majd öntsd fel az almalével, és a citrommal. Folyamatos kevergetés közben főzd közepes lángon. Eleinte jó habos, de no...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű