4 db cékla (nyers)
40 g eritrit
4 teáskanál balzsamecetkrém
20 g kókuszzsír (kókuszolaj)
só
bors - fekete (tört)
60 g rukkola
2 db narancs
40 g dió (egész)
A céklát héjastul megfőzzük kb. 1 óra alatt. Majd a vízből kivéve hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
A kókuszzsírt megolvasztjuk egy serpenyőben.
Rádobjuk a céklát, az eritritet, kicsit összepirítjuk kb. 1 perc alatt.
Sózzuk, borsozzuk.
Ráöntjük a balzsamecetkrémet - sima balzsamecet is megfelel, csak jó minőségű legyen! -, majd összeforraljuk.
Meghámozzuk, és összevágjuk a narancsot úgy, hogy a hártyát nem vágjuk bele.
A megmosott rukkolára rátesszük a céklát, a narancsszeleteket, és a diót. Végül a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot is.
Elkészítés: A krinolint és az ecetes uborkát vékony csíkokra vágjuk és összekeverve egy tálba tesszük. A kefirből öntetet készítünk, amit ízesítünk sóval, borssal, édesítőszerrel,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk, sós vízben felforraljuk, majd hideg vízzel lemossuk. A lemosott húst a nagyobb darabokra vágott vöröshagymával, fokhagymával, vadfűszerrel, 3 dkg margarinnal...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűEgy doboz kefirt, 1 citrom levét keverjünk össze, Sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg a salátát.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük. Egy edénybe tesszük. A hagymát kockákra, a paradicsomokat négybe, a zellerszárakat kockákra vágjuk. A mentát apróra vágjuk. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű