menu

Családireceptkönyv.hu

Balzsamos-narancsos céklasaláta,kecskesajttal, dióva


Írta:

Elk. idő: 85 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 db cékla (nyers)
40 g eritrit
4 teáskanál balzsamecetkrém
20 g kókuszzsír (kókuszolaj)

bors - fekete (tört)
60 g rukkola
2 db narancs
40 g dió (egész)

Elkészítés:


A céklát héjastul megfőzzük kb. 1 óra alatt. Majd a vízből kivéve hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
A kókuszzsírt megolvasztjuk egy serpenyőben.
Rádobjuk a céklát, az eritritet, kicsit összepirítjuk kb. 1 perc alatt.
Sózzuk, borsozzuk.
Ráöntjük a balzsamecetkrémet - sima balzsamecet is megfelel, csak jó minőségű legyen! -, majd összeforraljuk.
Meghámozzuk, és összevágjuk a narancsot úgy, hogy a hártyát nem vágjuk bele.
A megmosott rukkolára rátesszük a céklát, a narancsszeleteket, és a diót. Végül a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot is.

Balzsamos-narancsos céklasaláta,kecskesajttal, dióva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kukoricás,uborkás,karfiol saláta
kukoricás,uborkás,karfiol saláta

Most meg a zöldségeket, a karfiolt szedd rózsáira és aprítsd fel, vágd egyforma méretűre a paprikát és az uborkát, a kukoricát párold meg. Az egészet tedd egy tálba, add hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvi
Tormakrémes sonkatekercs
Tormakrémes sonkatekercs

A hideg tejszínből habfixálóval kemény habot verünk. A tejszínhabhoz ecetes tormát kanalazunk. A gépsonkaszeleteket deszkára fektetjük, megtöltjük tormakrémmel, majd lazán felsod...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tésztasaláta Flórától
Tésztasaláta Flórától

1.A tésztát sós vízben kifőzzük. 2.A joghurtot összekeverjük a majonézzel és a mustárral. 3.A tojásokat, a sonkát, a paradicsomokat felvágjuk kis kockákra, majd a sajttal együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Tormás sonkatekercs
Tormás sonkatekercs

Gépi habverővel alaposan kikeverem a puha vajat, a tömlős sajtot, a tejfölt, mustárt és a majonézt. Ezután beleforgatom a levétől kinyomkodott ecetes tormát és kevés fehér borssal...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk