menu

Családireceptkönyv.hu

Balzsamos-narancsos céklasaláta,kecskesajttal, dióva


Írta:

Elk. idő: 85 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 db cékla (nyers)
40 g eritrit
4 teáskanál balzsamecetkrém
20 g kókuszzsír (kókuszolaj)

bors - fekete (tört)
60 g rukkola
2 db narancs
40 g dió (egész)

Elkészítés:


A céklát héjastul megfőzzük kb. 1 óra alatt. Majd a vízből kivéve hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
A kókuszzsírt megolvasztjuk egy serpenyőben.
Rádobjuk a céklát, az eritritet, kicsit összepirítjuk kb. 1 perc alatt.
Sózzuk, borsozzuk.
Ráöntjük a balzsamecetkrémet - sima balzsamecet is megfelel, csak jó minőségű legyen! -, majd összeforraljuk.
Meghámozzuk, és összevágjuk a narancsot úgy, hogy a hártyát nem vágjuk bele.
A megmosott rukkolára rátesszük a céklát, a narancsszeleteket, és a diót. Végül a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot is.

Balzsamos-narancsos céklasaláta,kecskesajttal, dióva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Kínaikel saláta
Kínaikel saláta

A káposztát csíkokra szeljük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a káposztát is óvatosan hozzáadjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
САЛАТ "БЕРЁЗКА"
САЛАТ "БЕРЁЗКА"

Для приготовления салата нам понадобится куриная грудка, шампиньоны, яйца, свежий огурец, твёрдый сыр, лук репчатый и фиолетовый, петрушка, чернослив копчёный и майонез. Куриное...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ébike
Dolmades (töltött szőlőlevelek)
Dolmades (töltött szőlőlevelek)

A szőlőleveleket fél percre forrásban lévő vízbe teszem. Így válik göngyölhetővé. A rizst kockákra vágott vöröshagymán dinsztelem pár percig, a hagyma üvegesedéséig, aztán fölöntö...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Tésztasaláta
Tésztasaláta

A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Ahogy a bevezetőben is említettem, ne főzzétek túl! Közben kevergessétek meg, majd alaposan szűrjétek le. Hagyjuk kihűlni. A mártáshoz ke...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk