4 db cékla (nyers)
40 g eritrit
4 teáskanál balzsamecetkrém
20 g kókuszzsír (kókuszolaj)
só
bors - fekete (tört)
60 g rukkola
2 db narancs
40 g dió (egész)
A céklát héjastul megfőzzük kb. 1 óra alatt. Majd a vízből kivéve hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
A kókuszzsírt megolvasztjuk egy serpenyőben.
Rádobjuk a céklát, az eritritet, kicsit összepirítjuk kb. 1 perc alatt.
Sózzuk, borsozzuk.
Ráöntjük a balzsamecetkrémet - sima balzsamecet is megfelel, csak jó minőségű legyen! -, majd összeforraljuk.
Meghámozzuk, és összevágjuk a narancsot úgy, hogy a hártyát nem vágjuk bele.
A megmosott rukkolára rátesszük a céklát, a narancsszeleteket, és a diót. Végül a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot is.
Vágd apróra a saláta összetevőit. Keverd össze a mézet a balzsamecettel. Majd öntsd le a salátát a dresszinggel.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA káposztát külső leveleitől megtisztítjuk, a fás torzsákat kivágjuk, majd nagyon vékony csíkokra aprítjuk. Megsózzuk, jól összekeverjük és 10 percig hagyjuk állni. Közben elkészít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Két-három kg uborkát jól megmosunk, héjával együtt felszeletelünk - nem gyaluljuk - és besózzuk. 2. Ha kb. 3 órát állt, a sóból kifacsarjuk, tiszta konyharuhára tesszük és s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magokat a picike kókuszzsíron addig pirítottam, amíg isteni illatuk lett. Mikor kihűlt, sóztam, fűszereztem, és morzsásra aprítottam a lenmagolajjal. Pici forrásvizet öntöttem h...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű