Családireceptkönyv.hu

Balzsamos-narancsos céklasaláta,kecskesajttal, dióva


Írta:

Elk. idő: 85 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 db cékla (nyers)
40 g eritrit
4 teáskanál balzsamecetkrém
20 g kókuszzsír (kókuszolaj)

bors - fekete (tört)
60 g rukkola
2 db narancs
40 g dió (egész)

Elkészítés:


A céklát héjastul megfőzzük kb. 1 óra alatt. Majd a vízből kivéve hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
A kókuszzsírt megolvasztjuk egy serpenyőben.
Rádobjuk a céklát, az eritritet, kicsit összepirítjuk kb. 1 perc alatt.
Sózzuk, borsozzuk.
Ráöntjük a balzsamecetkrémet - sima balzsamecet is megfelel, csak jó minőségű legyen! -, majd összeforraljuk.
Meghámozzuk, és összevágjuk a narancsot úgy, hogy a hártyát nem vágjuk bele.
A megmosott rukkolára rátesszük a céklát, a narancsszeleteket, és a diót. Végül a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot is.

Balzsamos-narancsos céklasaláta,kecskesajttal, dióva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
BOURSIN házilag
BOURSIN házilag

A krémsajtot egy tálban összekeverjük az apróra vágott snidlinggel, a zúzott fokhagymával, frissen őrölt borssal. Tálalásig hűtőben érleljük. Változatosan felhasználható, lehet...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposzta saláta
Káposzta saláta

Előző este a káposztát lakára vágom és kevés sóval összekeverem/kicsit többel mint gondolod.Másnap káposztát kicsit kinyomkodom és üvegekbe töltöm. Ecettel és édesítőszerrel enyhe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hummusz
Hummusz

1. A sütőt 200 fokra melegítem, majd a zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, sózom, borsozom, majd alaposan meglocsolom őket olívaolajjal, és zutty be a sütőbe 12 percr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajnalka
Sült karfiolos bulgursaláta
Sült karfiolos bulgursaláta

Összekeverjük a fehérborecetet, a fokhagymát, a mustárt, a cukrot, a sót és a borsot majd félretesszük. A bulgurt az olívaolajon kicsit megpirítjuk, felöntjük az alaplével, és puhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk