menu

Családireceptkönyv.hu

Balzsamos-narancsos céklasaláta,kecskesajttal, dióva


Írta:

Elk. idő: 85 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 db cékla (nyers)
40 g eritrit
4 teáskanál balzsamecetkrém
20 g kókuszzsír (kókuszolaj)

bors - fekete (tört)
60 g rukkola
2 db narancs
40 g dió (egész)

Elkészítés:


A céklát héjastul megfőzzük kb. 1 óra alatt. Majd a vízből kivéve hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
A kókuszzsírt megolvasztjuk egy serpenyőben.
Rádobjuk a céklát, az eritritet, kicsit összepirítjuk kb. 1 perc alatt.
Sózzuk, borsozzuk.
Ráöntjük a balzsamecetkrémet - sima balzsamecet is megfelel, csak jó minőségű legyen! -, majd összeforraljuk.
Meghámozzuk, és összevágjuk a narancsot úgy, hogy a hártyát nem vágjuk bele.
A megmosott rukkolára rátesszük a céklát, a narancsszeleteket, és a diót. Végül a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot is.

Balzsamos-narancsos céklasaláta,kecskesajttal, dióva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Majonézes sajtsaláta almával
Majonézes sajtsaláta almával

A majonézes salátaalaphoz összekeverjük a hozzávalókat. A sajtokat kicsire felkockázzuk. Az almát megpucoljuk és felkockázzuk. A salátaalapba belekeverjük a sajtokat és az almát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar szicíliai narancssaláta
szicíliai narancssaláta

Narancs, olívabogyó, lila hagyma együtt. Nagyon furcsán hangzik, mégis az egyik legjobb saláta, ami létezik: édes, savanyú, sós és nagyon picit csípős, bár a narancslé pácában a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán Friss madársaláta
Vegán Friss madársaláta

A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és tiszta konyharuhán leszárítjuk. A hagymát és a retket felkarikázzuk, és összeforgatjuk a madársalátával. Az olajat összekeverjük a m...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Kerekrépa-saláta
Kerekrépa-saláta

A kerekrépát megmossuk, meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Ezután vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk a gyalult zöldhagymát, a petrezselyemzöldet és a kaprot, összekeverjük és megl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk