5 tojás
4 dl tejföl
1 nagy fej lilahagyma
3 evőkanálnyi majonéz
1 evőkanálnyi mustár
pár csepp citromlé
só
frissen őrölt bors
1 csipet őrölt szerecsendió
A tojássalátához elsősorban főtt tojás kell, tehát fogd a tojásokat, s főzd legalább nyolc percig forró vízben, ha rövidebb ideig főzöd, előfordulhat, hogy lágy marad a belseje, ha tovább, akkor nem nagyon történik semmi, de azért jobb, ha nem felejted a tűzön órákra. Ha letelt a tojásokra szánt idő, szabadítsd meg őket a héjuktól, majd karikázd fel nagyjából egységesen széles darabokra.
A hagymát kockázd fel, majd a tejfölt, a majonézt és a mustárt keverd össze, adj hozzájuk pár csepp citromlevet és ízesítsd kedvednek megfelelő mértékben. Ha kész vagy a mártással - ha nem elég híg, egy kis tejszínnel még higíthatsz rajta -, óvatosan keverd össze a tojásokkal, majd fedd le és amíg nem fogyasztod, tedd a hűtőbe, a legjobb, ha áll egy éjszakát, de legalább pár órát.
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós, lobogó vízben kb. 3 percig főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. Míg a karfiol hűl, a salátát megmossuk, darabokra tépkedjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe. A bazsalikomleveleket helyezzük egymásra, majd szorosan tekerjük fel és szeleteljük fel. A balzsamecetet öntsük keverőtálba, adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt tojásokat és a fokhagymát lereszelem, a hagymát nagyon apróra felkockázom, a töpörtyűt húsdaráló híján egy késes aprítógépben ledarálom. A hozzávalókat egy keverőtálba jól ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A petrezselymet aprítsuk össze. A babkonzervet szűrjük le, öblítsük át. Egy kis tálban keverjük össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű