menu

Családireceptkönyv.hu

Majonézes padlizsánkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 db padlizsán

őrölt bors
1/2 dl olívaolaj
3 ek majonéz
4-5 gerezd fokhagyma
1 tk balzsam ecet
1/4 db vöröshagyma

Elkészítés:


A padlizsánokat megmossuk, és egészben sütőlapra tesszük őket. 180 fokon 30 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 30 percig sütjük. Ezután lehúzzuk a héjukat, a húst turmixgépbe tesszük.
Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a olívaolajat, a majonézt, a megtiszított és félbevágott fokhagymát, a balzsamecet et és a finomra vágott vöröshagymát. Krémesre turmixoljuk, és a padlizsánkrémet pirítóssal tálaljuk.

Majonézes padlizsánkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Újévi lencsesaláta
Újévi lencsesaláta

Az előre beáztatott lencsét sós, babérleveles vízben megfőzzük. Még jobb lesz az íze, ha füstölt lében főzzük. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, majd sózzuk, borso...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Balzsamecetes salátaöntet
Balzsamecetes salátaöntet

Csak annyi a tennivalónk, hogy az összes hozzávalót jól összekeverjük. Ha megmaradt, egy jól zárható üvegben tegyük a hűtőbe, így mindig kéznél lesz:-)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Narancsos hagyma saláta
Narancsos hagyma saláta

A megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük. A meghámozott narancsokat karikákra vágjuk. Az olajból, az ecetből, a mustárból késhegynyi sóval meg őrölt borssal salátaöntetet ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Uborka raita
Uborka raita

Az uborkát meghámozzuk és lereszeljük. A joghurtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk fél citrom levét, és alaposan kikeverjük, jó simára és krémesre, majd hozzáadjuk az alaposan kiny...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk