- majonéz
- tejföl
- mustár
- só
- bors
- porcukor
- citromlé
- fél zacskó francia saláta alap
- 1 fej hagyma
- 4 darab alma
- fél üveg csemege uborka
- 10 tojás
- 5 darab burgonya
?A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet kikeverjük.
?A zöldséget megpároljuk, az almákat meghámozzuk és felkockázzuk, az uborkát apróra vágjuk és a hagymát is felaprítjuk majd a majonézes alapba keverjük őket.
?A tojásokat és a burgonyát megfőzzük, felszeleteljük ès ezt is hozzáadjuk.
?Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Öszekeverjük a joghurtot,citromlevet.köményt,és az apróra vágott friss koriandert.Izlés szerint sóval,borssal ízesítjük.Az uborkát és a paradicsomot felkockázzuk,ráöntjük a keverék...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet vágd csíkokra. Sózd, borsozd, majd kevés olívaolajon süsd őket fehéredésig. Szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket. Közben az uborkát és a paradicsomot mosd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük keményre 10-15 perc alatt, majd meghámozzuk, hosszan félbevágjuk. A tojások sárgáját egy tálba kaparjuk, áttörjük, vajjal,mustárral, sóval, borssal habosra ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a burgonyát héjában megfőzzük. (Nem szétfőzzük!) A zöldborsót puhára gőzöljük. (A zöldségeket, amikor csak lehetséges mindig héjában főzzük ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű