250 ml 30%-os habtejszín
500 ml görög joghurt
4 dkg nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
80 ml frissen facsart citromlé
50 ml limoncello likőr
50 ml citrom szirup (koktélokhoz való)
Díszítéshez:
néhány kanál lemon curd
citromfű
A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a többi alkotóelemet.
Fagylaltgépben fél órát keverjük.
3-4 órára mélyhűtőben fagyasztjuk.
A tésztát összegyúrtam, majd egy órát kelesztettem, lisztezett deszkán kinyújtottam, majd köröket szaggattam és kihúzkodtam lángos formára, majd az egyik felére rákanalaztam a resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, feldarabolt háj a lábasban. Nincs rajta víz, pusztán csak annyi, amennyi rajta maradt, miután többszörösen váltott vízben átmostam. Lefedjük, és takaréklángon olv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Alaposan mosd meg a lime-okat forró vízben, majd reszeld le a héjukat. Facsard ki a levüket, kb. 1,5 dl lesz. A reszelt héjat a facsart lével (és a kifacsart citromo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, a zsiradékon dinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a konyakkal, pár percig pár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű