menu

Családireceptkönyv.hu

Citromfagylalt Évi néni konyhájából


Írta:

Elk. idő: 5 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 ml 30%-os habtejszín
500 ml görög joghurt
4 dkg nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
80 ml frissen facsart citromlé
50 ml limoncello likőr
50 ml citrom szirup (koktélokhoz való)
Díszítéshez:

néhány kanál lemon curd
citromfű

Elkészítés:


A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a többi alkotóelemet.
Fagylaltgépben fél órát keverjük.
3-4 órára mélyhűtőben fagyasztjuk.

Citromfagylalt Évi néni konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött lángos
Töltött lángos

A tésztát összegyúrtam, majd egy órát kelesztettem, lisztezett deszkán kinyújtottam, majd köröket szaggattam és kihúzkodtam lángos formára, majd az egyik felére rákanalaztam a resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kacsaháj sütése
Kacsaháj sütése

A megtisztított, feldarabolt háj a lábasban. Nincs rajta víz, pusztán csak annyi, amennyi rajta maradt, miután többszörösen váltott vízben átmostam. Lefedjük, és takaréklángon olv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bazsalikomos lime-limonádé
Bazsalikomos lime-limonádé

Elkészítés: Alaposan mosd meg a lime-okat forró vízben, majd reszeld le a héjukat. Facsard ki a levüket, kb. 1,5 dl lesz. A reszelt héjat a facsart lével (és a kifacsart citromo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sztifádó
Sztifádó

A húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, a zsiradékon dinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a konyakkal, pár percig pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk