- 1 evőkanál ecet
- 2 közepes cukkíni
- 8 tojás
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- durva bors
- kevés zsiradék
- 1 kis csokor petrezselyem zöldje
Kevés zsiradékon megfuttatjuk a héjastul felkockázott cukkinit. Rádobjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát, együtt pirítjuk. Mielőtt levennénk a tűzről, sózzuk és borsozzuk. Közben egy fazékban liternyi vizet forralunk egy evőkanál ecettel. Kanállal megkeverjük, hogy örvény keletkezzék benne. Egyesével beleütjük a tojásokat, a kanál segítségével kicsit megformázzuk a fehérjét. Ha nagyon lágyra akarjuk, akkor három percig, ha keményebbre, akkor öt percig forraljuk. Szitára szedjük, és ugyanígy megfőzzük a többit is (ügyesebbek akár kettesével is főzhetik). A fokhagymás ragut tányérokra szedjük, és mindegyikre ráültetünk két-két tojást. A tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével. - (A hozzávalók ára négy személyre - 2014 októberi árakon kalkulálva: 1000 Ft)
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). A burgonyákat átszúrjuk egy kis fémnyárssal. (A fémnyársa hőt egyenesen a burgonya belsejébe vezeti, ezért az gyorsabban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat válaszd ketté. 2. A sárgáját keverd el alaposan a túróval és a sóval. 3. A fehérjét verd habbá, szórd bele a sütőport és óvatosan forgasd össze a túróval. 4. Egy...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. 3-4 cm-es rudakat sodrunk, bő forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű