30 dkg (fagyasztott) málna
• 1,5 dl víz
• 15 dkg cukor
• 8 dl almalé
• 4 dl szénsavas gyömbérital
• 1 zöld alma
a tálaláshoz:
• 4-5 dl zúzott jég
A málnából 5 dkg-ot félreteszünk, a többit edénybe szórjuk, ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és összeforraljuk. Miután felforr, kb. 5 percig lassú tűzön tovább főzzük, majd kihűtjük.
Az almát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. Tálaláskor a zúzott jeget tálba tesszük, ráöntjük a málnás szirupot, az almalét, végül a gyömbéritalt. Rászórjuk a félretett málnaszemeket és az almaszeleteket.
Tipp: ha alkoholos változatot szeretnénk készíteni, adhatunk hozzá 1,5 dl vodkát
A gyümölcsöket megmossuk, botmixerrel pürésítjük. A pürét elkeverjük a tejjel, a mézzel, és citromlével ízesítjük. Még egyszer habosra kavarjuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dekagramm cukrot és három tojás sárgáját keverj bele fél liter tejbe, és add hozzá egy vaníliarúd kikapart belsejét is. Forrald fel a likőralapot, majd mikor picit kihűlt, adj h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apró szeletekre vágott zöld citromot, a cukorszirupot, a mentalevelet és a rumot a pohár aljára tesszük, és összetörjük törőfával vagy akár egy sodrófa végével. Jeget dobunk rá,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű