30 dkg (fagyasztott) málna
• 1,5 dl víz
• 15 dkg cukor
• 8 dl almalé
• 4 dl szénsavas gyömbérital
• 1 zöld alma
a tálaláshoz:
• 4-5 dl zúzott jég
A málnából 5 dkg-ot félreteszünk, a többit edénybe szórjuk, ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és összeforraljuk. Miután felforr, kb. 5 percig lassú tűzön tovább főzzük, majd kihűtjük.
Az almát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. Tálaláskor a zúzott jeget tálba tesszük, ráöntjük a málnás szirupot, az almalét, végül a gyömbéritalt. Rászórjuk a félretett málnaszemeket és az almaszeleteket.
Tipp: ha alkoholos változatot szeretnénk készíteni, adhatunk hozzá 1,5 dl vodkát
A fehér csokoládét göz felett felolvasztjuk. Majd egy tálba hozzá adjuk a cukrot, tojást, tejszín felét és addig keverjük amig szép sima lesz. Adjuk hozzá az Amaretto-t és hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSterilizáljuk az üvegeket, amibe tölteni akarjuk. Először is nagyon forró vízben mossuk ki őket, utána 160 fokon a sütőben 10-15 percig szárítsuk. Hagyjuk kihűlni őket. Az összes...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÉs kell egy turmixgép, illetve egy serpenyő. A meggyet legalább egy fél órával előbb vegyük ki a mélyhűtőből, majd turmixoljuk le, jó alaposan. Mehet bele a méz (én nem tettem bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gondosan kimérjük, egy keverőtálba rakjuk, és egy mixer segítségével lassan összedolgozzuk. Amikor krémes állagúra turmixoltuk, átöntjük egy tiszta üvegbe, és a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű