30 dkg (fagyasztott) málna
• 1,5 dl víz
• 15 dkg cukor
• 8 dl almalé
• 4 dl szénsavas gyömbérital
• 1 zöld alma
a tálaláshoz:
• 4-5 dl zúzott jég
A málnából 5 dkg-ot félreteszünk, a többit edénybe szórjuk, ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és összeforraljuk. Miután felforr, kb. 5 percig lassú tűzön tovább főzzük, majd kihűtjük.
Az almát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. Tálaláskor a zúzott jeget tálba tesszük, ráöntjük a málnás szirupot, az almalét, végül a gyömbéritalt. Rászórjuk a félretett málnaszemeket és az almaszeleteket.
Tipp: ha alkoholos változatot szeretnénk készíteni, adhatunk hozzá 1,5 dl vodkát
A finomra reszelt nyers cékla levét gyümölcspréssel, esetleg gyümölcscentrifugával kinyerjük. Natúr állapotban vagy kevés mézzel, citromlével elkeverve elsősorban reggelire fogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két liter vízhez (használhatsz csapvizet, mentes ásványvizet, de akár enyhén dúsat is) add hozzá a pici darabokra felvágott és előtte a héjától megpucolt gyömbért, a lehelet véko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSorban lecsúzoljuk az egészséges hozzávalókat, és élvezzük az édes energiaitalunkat! ;)
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA cukrot 1 liter vizben felforraljuk, néhány percik főzzük, levéve tűzről hozzáadjuk a megmosott citromok (narancsok) lereszelt héját. Kihűlés után beletesszük a kipréselt gyümölcs...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz