1,5 kg garnélarák
40 g vaj
0,5 dl olívaolaj
120 g sonka
0,5 dl száraz fehérbor
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál kapribogyó
1 teáskanál cajun bors
2 evőkanál aprított petrezselyem
Bagett vagy kukorica kása
Megtisztítjuk és kibelezzük a rákot.
Egy közepes serpenyőben megolvasszuk, majd felforrósítjuk az olívaolajat a vajjal. Beletesszük a sonkát és a rákot. Folyamatos kevergetés mellett 3-5 percig sütjük őket, amíg a rák rózsaszínes színű nem lesz. Lejjebb vesszük a fokozatos a tűzhelyen, a serpenyőbe öntjük a bort, a citromlevet, kapribogyót és a cajun borsot. Felforraljuk. Levesszük az edényt a tűzhelyről.
Tálaláshoz tányérakra szedjük a rákot és a szószt. Megszórjuk petrezselyemmel. Bagettel vagy kukorica kásával tálaljuk. (Mi bagettel szoktuk fogyasztani, és akkor tudjuk egy kicsit „tunkolni” a szószt.
Kis tálba belerakjuk a búzadarát , ráütjük a tojást , a sót végül a zsiradékot. Villával jól összedolgozzuk, majd 15 percre a hűtőbe tesszük. Teáskanállal szaggatjuk a forró leves...
Elkészítési idő:Megsütöd a májat a zsírban és leöntöd róla a zsírt , hogy abba megsüsd a hagymát is. Kockára vágjuk a hagymát, és ebben a zsirban megdinszteljük és beletesszük a végén az apróra...
Elkészítési idő: 30 percA paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paprikát ketté vágjuk, magházától megszabadítjuk és szorosan egymás mellé fektetjük egy tepsibe. Előre melegített 180 oC-os sütőbe toljuk...
Elkészítési idő: