Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zsiványpecsenye nyárson


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1/2 kg disznókaraj,
1/2 kg marhabélszín,
2 vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
köménymag,
törött fekete bors,
pirospaprika, só.

Elkészítés:


A hússzeleteket besózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, kiverjük, úgy tűzzük fel a nyársra. A sorrend: disznó- vagy marhahús, 1 karika vöröshagyma, 1 szelet füstölt szalonna. Az egészet megszórjuk köménymaggal, és faparázson lassan forgatva a nyársat, megsütjük.

A nyársra tehetünk paradicsomot, paprikát, gombát is, így még finomabb és laktatóbb lesz.

Zsiványpecsenye nyárson

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Házi mascarpone
Házi mascarpone

– A tejszínt lassú tűzön melegítsd fel. Vigyázz, hogy ne kezdjen el forrni. – Vedd le az edényt a lángról, ekkor öntsd hozzá a citromlevet. Néha keverd meg és így hagyd kihűlni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chilis fűszervaj
Chilis fűszervaj

Adjunk morzsolt chilit ízlés szerint a habosra kikevert vajhoz (25 dkg), valamint 1 evőkanál finomra vágott snidlinget, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Ha nem elég a csípősből, adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Fokhagymakrém
Fokhagymakrém

Meghámozzuk a fokhagymagerezdeket, majd összeturmixoljuk az olajjal, végül belekeverjük a sót. Jól záródó kis üvegben, hűtőben tároljuk. Friss vagy pirított kenyérre nagyon vékony...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
RÁNTOTT PATISSZON PALACSINTATÉSZTÁBAN
RÁNTOTT PATISSZON PALACSINTATÉSZTÁBAN

A gyenge patisszont meghámoztam, magját eltávolítottam. Ujjnyi vastag szeletekre vágtam és alaposan besóztam mind a két oldaláról. Hagytam állni fél órát. Utána kinyomtam belőle a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk