menu

Családireceptkönyv.hu

Eper bólé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 üveg pezsgő
- 25 dkg tisztított, darabolt földieper
- 2 dl konyak
- 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:


Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobbakat elvágjuk. Cukorral megszórjuk.
A konyakot ráöntjük és a tálat letakarva néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A szintén behűtött pezsgőt tálalás előtt öntjük hozzá.

Eper bólé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fűszeres-mézes gyógylikör
Fűszeres-mézes gyógylikör

Üvegbe szórjuk a fűszereket, hozzáöntjük a mézet és a vodkát. Pár napig kevergetjük, míg fel nem oldódik benne a méz. 3-4 hétig érleljük. Minél tovább érik, annál finomabb lesz. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Karácsonyi mézeskalács
Karácsonyi mézeskalács

Keverd össze a tejet a kakaóval és melegítsd fel. Forrás előtt tedd bele a csokoládét és a fűszert. Ha felforrt, vedd le a tűzről. Melegen, tejszínhabbal fogyasztható.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szeder smoothie
Szeder smoothie

A hozzávalókat botxixerrel turmixoljuk. Azonnal fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 3 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KUBU
KUBU

Főzés után turmixolni, hígítani annyi vízzel amilyen sűrűre szeretnénk, újra forralni, üvegbe tölteni és száraz dunsztba rakni!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk