- 2 üveg pezsgő
- 25 dkg tisztított, darabolt földieper
- 2 dl konyak
- 2 evőkanál porcukor
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobbakat elvágjuk. Cukorral megszórjuk.
A konyakot ráöntjük és a tálat letakarva néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A szintén behűtött pezsgőt tálalás előtt öntjük hozzá.
Elkészítés: Egy nagy tálban minden összetevőt keverjünk össze, az ecet kivételével. Csak akkor öntsük rá az almaecetet, ha egy olyan üvegedénybe átöntöttünk mindent, amelyben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5-6 L lesz belőle 1 kg sárgarépát megpucolunk, felkarikázunk, késes aprítóban egész apróra dolgozzuk, annyi vízben feltesszük főni egy nagyobb fazékban, hogy ellepje. 1 kg almát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelolvasztjuk a csokoládét gőz felett, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a 2 dl kávét, a sűrített tejet, a konyakot. Ezeket összekeverjük. Ha kicsit hűlt, a tejszínhez keverjük. Hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű50 ml vizet felforralunk, majd abba a pohárba öntjük, amelyikben tálaljuk, feloldjuk benne az instant kávéport. Kis edénybe beleöntjük a másik 50 ml vizet, a kókusztejet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű