- 2 üveg pezsgő
- 25 dkg tisztított, darabolt földieper
- 2 dl konyak
- 2 evőkanál porcukor
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobbakat elvágjuk. Cukorral megszórjuk.
A konyakot ráöntjük és a tálat letakarva néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A szintén behűtött pezsgőt tálalás előtt öntjük hozzá.
Üvegbe szórjuk a fűszereket, hozzáöntjük a mézet és a vodkát. Pár napig kevergetjük, míg fel nem oldódik benne a méz. 3-4 hétig érleljük. Minél tovább érik, annál finomabb lesz. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a tejet a kakaóval és melegítsd fel. Forrás előtt tedd bele a csokoládét és a fűszert. Ha felforrt, vedd le a tűzről. Melegen, tejszínhabbal fogyasztható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat botxixerrel turmixoljuk. Azonnal fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: KönnyűFőzés után turmixolni, hígítani annyi vízzel amilyen sűrűre szeretnénk, újra forralni, üvegbe tölteni és száraz dunsztba rakni!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű