10 fő
1 kg 30 dkg sertéshús: csülök és füstölt oldalas
2 kg savanyú káposzta
1 kg beáztatott bab
20 dkg sertészsír
30 dkg vöröshagyma
5 dkg paradicsompüré
1 evőkanál gulyáskrém
8 dkg őrölt pirospaprika
5 gerezd fokhagyma
őrölt feketebors
só
víz
A sertészsírt bográcsban felhevítjük, a vöröshagymát apró kockákra vágva hozzátesszük, enyhén megsózzuk és megpároljuk. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, a gulyáskrémet, a paradicsompürét.
A csülköt nagyobb darabokra összevágjuk, beletesszük a bográcsba, felöntjük vízzel és feltesszük a tűzre. Legalább fél órát előfőzzük.
Közben a káposzta levét kinyomjuk, a levet félretesszük, ezzel főzés közben ízlés szerint savanyíthatjuk az ételt.
A tűzről levett bográcsba belekeverjük a savanyú káposztát, és a beáztatott babot. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a tetejére helyezzük a füstölt oldalas darabokat, majd az egészet nyakon öntjük vízzel. Visszatesszük a tűzre és kb. másfél óra alatt készre rotyogtatjuk.
A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágj apróra 2 közepes fej hagymát. 2. Nagy lángon dinszteld meg a hagymát, kb. 4-5 perc alatt. 3. Vedd le a tűzről, add hozzá a 4 tk. pirospaprikát, keverd el. 4. Add hozzá a...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepesreszelt sajt+tojás s.+liszt+fűszerek+tojáshab.--Gombócot formálok+olajba kisütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat megtisztítjuk, a tönköt mindegyikről eltávolítjuk. A kalapokat vékonyan kiolajozott sütőedénybe sorakoztatjuk, sózzuk, borsozzuk. A túrót a tojással, az áttört fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű