10 fő
1 kg 30 dkg sertéshús: csülök és füstölt oldalas
2 kg savanyú káposzta
1 kg beáztatott bab
20 dkg sertészsír
30 dkg vöröshagyma
5 dkg paradicsompüré
1 evőkanál gulyáskrém
8 dkg őrölt pirospaprika
5 gerezd fokhagyma
őrölt feketebors
só
víz
A sertészsírt bográcsban felhevítjük, a vöröshagymát apró kockákra vágva hozzátesszük, enyhén megsózzuk és megpároljuk. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, a gulyáskrémet, a paradicsompürét.
A csülköt nagyobb darabokra összevágjuk, beletesszük a bográcsba, felöntjük vízzel és feltesszük a tűzre. Legalább fél órát előfőzzük.
Közben a káposzta levét kinyomjuk, a levet félretesszük, ezzel főzés közben ízlés szerint savanyíthatjuk az ételt.
A tűzről levett bográcsba belekeverjük a savanyú káposztát, és a beáztatott babot. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a tetejére helyezzük a füstölt oldalas darabokat, majd az egészet nyakon öntjük vízzel. Visszatesszük a tűzre és kb. másfél óra alatt készre rotyogtatjuk.
A barna rizst (2,5-szoros vízben) készre főzzük. Wokban kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Kis vízzel felengedjük, hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvasztom, lisztes gyúródeszkán kinyújtom vékonyra. Lehetőleg kör alakúra, amit háromszögekre vágok és a félbevágott virsliket ebbe tekerem fel a szélesebb felé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat felcsíkozzuk, 1 kanál olíva olajon alaposan megpirítjuk, és hozzáadunk 1 csilit apróra vágva. (ha nem szeretjük a nagyon csípőset, magozzuk ki előbb a csilit) A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű