Hozzávalók:
0,5 kg hús (disznó, csirke, vad, marha)
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál ecet
só
egész bors
babérlevél
koriander
cukor
olaj
liszt
1-2 evőkanál mustár
2-3 evőkanál tejföl
répa
Zsemlegombóchoz:
1 db zsemle
tojás
liszt
csipet só
víz
Elkészítése:
A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és egy csipet sóval feltesszük főni. Kóstolgatással még ízesíthetjük.
A répát eközben lereszeljük, elkészítjük a zsemlegombócot. A zsemlét darabokra vágjuk, mikróban megpirítjuk. Sűrű nokedli tésztát készítünk és ebbe forgatjuk a zsemledarabokat. Kicsit állni hagyjuk, majd forró vízbe szaggatjuk kanál segítségével és 10-15 percig főzzük.
Miután a hús megpuhult kiszedjük egy tányérra és elkészítjük a vadas levét. Egy kevés cukrot megpirítunk, az olajat felforrósítjuk és egy evőkanál liszttel összekeverjük, hozzáadunk egy kis vizet. Ezután a lisztes keveréket a cukorhoz adjuk, jól összekeverjük, ezután merünk rá a hús levéből annyit, amennyi mártást szeretnénk a húshoz. A mártáshoz adunk még 1-2 evőkanál mustárt és 2-3 evőkanál tejfölt. Ezután visszatesszük a húst a mártásba, hozzáadjuk a lereszelt répát még egyet rottyantunk rajta, és kész.
A cukkinikat hosszában félbevágjuk, majd a magos közepét kikaparjuk. A kikapart belsejét apróra vágjuk. Egy kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rátesszük a darált húst és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA KÁPOSZTÁBA KÉT HÁROM SZEGFŰ SZEGET
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz olyan mindent bele, korántsem a klasszikus recept.. :) Besamel mártás Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. (világos rántást készítesz) Bár nem a kla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felcikkezzük. A gépsonkát felcsíkozzuk. Olívaolajat hevítünk a serpenyőben a paradicsomos mártáshoz. Mikor fe...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű