• 25 dkg túró
• 2 evőkanál útifűmaghéj
• 2 evőkanál zabpehely
• 2 tojás
• 2 evőkanál cukor / édesítőszer
• 1/2 citrom reszelt citromhéj
• 1 vaníliás cukor
• só ízlés szerint
• Prézlihez: szénhidrát csökkentett zsemlemorzsa (Update1 Mestermorzsa), vaj
1. Válaszd szét a tojásokat és a sárgával keverd össze a többi hozzávalót.
2. Hagyd állni legalább fél órát.
3. Verd habbá a tojás fehérjét és keverd a masszához.
4. Forró sós vízben, főzd ki a gombócokat.
5. Pirítsd meg vajon a Mestermorzsát és forgasd bele a gombócokat.
6. Tejföllel, vagy joghurttal locsold meg.
TIPP:
Zsemlemorzsa helyett mandulapehely és zabpehely keverékébe is forgathatod!
A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát megmosom és a csumájánál körbe vágom. A darált húst, a rizst és az apróra vágott vöröshagymát 1 tojással és fűszerekkel /só,bors,pirospaprika/ jól összekeverem. A töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, pihentetjük 40 percet Kisodorjuk és töltjük
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt ( nem lapos evőkanál, hanem úgy rendesen mehet bele), a tojásokkal, liszttel, a sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű