• 25 dkg túró
• 2 evőkanál útifűmaghéj
• 2 evőkanál zabpehely
• 2 tojás
• 2 evőkanál cukor / édesítőszer
• 1/2 citrom reszelt citromhéj
• 1 vaníliás cukor
• só ízlés szerint
• Prézlihez: szénhidrát csökkentett zsemlemorzsa (Update1 Mestermorzsa), vaj
1. Válaszd szét a tojásokat és a sárgával keverd össze a többi hozzávalót.
2. Hagyd állni legalább fél órát.
3. Verd habbá a tojás fehérjét és keverd a masszához.
4. Forró sós vízben, főzd ki a gombócokat.
5. Pirítsd meg vajon a Mestermorzsát és forgasd bele a gombócokat.
6. Tejföllel, vagy joghurttal locsold meg.
TIPP:
Zsemlemorzsa helyett mandulapehely és zabpehely keverékébe is forgathatod!
A brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. Amikor megfőtt, lecsepegtetjük. Elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet (maradjon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Kaposztat elsokent jol kimossuk hogy nelegyen savanyo es sos.Ezutan szetteritjuk egy kacsasuto tepsibe .Egy voroshagymat aprora vagunk es belekeverjuk a szet teritett kaposztaba...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMielőtt bármihez is hozzákezdenénk tegyünk fel gyorsan a tűzhelyre egy lábasnyi vizet, és vagdaljunk bele 1 TV paprikát, majd szórjunk a vízhez 1 mokkáskanál sót. A fenti dolgokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük. A palacsintákat megsütjük. (sós palacsinta) A hagymát és szalonnát kockázzuk, a gombát szeleteljük. A szalonna zsírját serpenyőben kiolvasztjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű