Családireceptkönyv.hu

Köles minden jóval


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g köles
300 g víz vagy zöldségalaplé
1 kisebb cukkini
1 közepes padlizsán
6 db aszalt paradicsom
1 marék dió
fokhagymapor, csilipehely, só, bazsalikom
egy-két evk reszelt parmezán
1-1 evk kókuszolaj

Elkészítés:


A padlizsánt felkockáztam, besóztam és egy szűrőben hagytam lecsöpögni. Kb. egy óra múlva leöblítettem, leszárogattam és egy evk kókuszolajon, a fokhagymaporral és a csilipehellyel Aktifry-ban megsütöttem. Mikor már majdnem készen volt, hozzátettem a felkockázott cukkinit, és azzal együtt készre sütöttem. A kölest többször átöblítettem, majd 1 evk kókuszolajon megdinszteltem (gyakorlatilag pár percig pergeltem). Felöntöttem a zöldségalaplével és fedő alatt, lassú tűzön párolni kezdtem. Mikor beszívta a levet és puha volt, de nem ragacsos, a többi sült zöldséghez kevertem, reszeltem bele parmezánt, sóztam még és beledaraboltam az aszalt paradicsomot, és a durvára tört diót. Kicsit hagytam, hogy összeérjenek az ízek, langyosan fogyasztottam. Nekem nagyon ízlett. Volt már, hogy bazsalikommal fűszereztem és akkor csak padlizsán került bele, de el tudom képzelni sült paradicsommal és cukkinivel, vagy szinte bármilyen zöldséggel és ízesítéssel.

Ha nem Aktifry-ban sütitek, akkor kicsit több olaj kell a padlizsán alá, de ugyanígy süthetitek a cukkinivel együtt, de ott is később tegyétek bele a cukkinit.

Köles minden jóval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
RAKOTT KENYÉR (indonéz étel)
RAKOTT KENYÉR (indonéz étel)

Elkészítés: Tűzálló edényt egyenletesen kikenünk margarinnal. Elkészítjük a tölteléket: serpenyőben olajat forrósítunk, belerakjuk a szálasra vágott vöröshagymát, az apróra vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Tarjás virslis krumpli
Tarjás virslis krumpli

A vöröshagymát és a krumplit megtisztítjuk, előbbit apróbb, utóbbit nagyobb kockára vágjuk. A virslit felkarikázzuk, a tarját kisebb, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot fel...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtkrokett
Sajtkrokett

Elkészítése: A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
SPENÓTOS GNOCCHI
SPENÓTOS GNOCCHI

A spenótot alaposan megmossuk, majd a felhevített vajon az apróra vágott fokhagymával megfuttatjuk. Ha összeesett, megsózzuk, majd felöntjük a tejszínnel, és néhány perc alatt kiss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk