1 kg dió, 10 tojás fehérje, 1 kg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 csepp
citromlé, a deszka szórásához liszt, a tepsi kenéséhez sertészsír.
A dió ¾ részét finomra, a többit durvára daráljuk, és összekeverjük. A tojások fehérjébe beleborítjuk a porcukrot, és a vaníliás cukrot, és gőz felett kemény habbá verjük.
Felét a dióba gyúrjuk, a többit díszítéshez félretesszük. A tészta felét erősen meglisztezett gyúródeszkán kézzel, és sodrófával hosszú, kb. fél cm vastag rúddá alakítjuk. Egy centis stanglikat vágunk belőle, amit kizsírozott tepsibe helyezünk, és előmelegített sütőben, takarékon inkább csak szárítunk, mint sütünk. 10 - 15 perc alatt elkészül.
Ezután a másik felét is ugyanígy elkészítjük.
A megsült rudacskákat a tepsiben hagyjuk kihűlni. A félretett tojáshabot néhány csepp citromlével, gőz felett újra átdolgozzuk. Ezzel díszítjük ki a stanglikat. Egy éjszakán át szikkasztjuk, utána lehet tálcára rakni. Hetekig eltartható, nagyon finom sütemény.
-a pudingot szokásos módon megfőzzük majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt a tojások fehérjéből kemény habot verünk ,ezt is a tejfölös pudinghoz adjuk -nem keverjük inkább át...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehérjét kemény habbá verem a cukor felével. A cukor másik felét felverem a sárgájával és hozzáadom a többi hozzávalót. Majd ebbe belekeverem a felvert fehérjét. Kiolajozott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverjük és 200°C-on kb 25-30 percig alsó- felső sütésnél megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű