Családireceptkönyv.hu

Alaplé


Írta:

Elk. idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Víz
Leveskocka
Répa / Fehérrépa / Fokhagyma
Só, Bors

Elkészítés:


Tegyél fel egy lábasban 1-3 liter vizet forrni, dobd bele a leveskockát, reszelj a vízbe 1 szál sárgarépát, egy 1/2 szár fehérrépát, roppants össze egy fokhagymát, és mehet bele héjával együtt.
Dobj még bele egy kevés hagymát ízesítsd ,sóval,(egész) borssal és forrald egy 15 percig vagy ha van időd 30 percig.
Használatnál vegyél egy szűrőt és öntsd rá rajta az ételbe amibe belekívánod rakni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gondolom mindenki ismeri a rendes alaplevet.
Zöldségeket felvágni kevés olajon megpirítani, felönteni vízzel sózni, borsozni, fokhagymát beledobni.
Hagymát félbevágni serpenyőbe barnulásig sütni majd szintén a levesbe és hajrá több órán át főzni.
A marha vagy éppen csirkés verziónál is szinte ugyanez, kivéve hogy lekell szedni róla a habot.
Majd ha kész átszűrni egy textillel. Ez mind szép és jó de kinek van rá ideje? Plusz még fagyasztgatni?
Hát nekem nem.
Hoztam nektek egy egyszerűbb verziót.

Alaplé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Konyhai praktikák,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Füstölés páclé
Füstölés páclé

Össze forralni kihütteni s utánna rá önteni ,naponta forgatni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: R
Ch csökkentett liszt
Ch csökkentett liszt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabolcs
Tésztafőzés
Tésztafőzés

Sziasztok! Tésztafőzés köreiben sokaknak nagyon sok féle elképzesélük van és rengeteg tévhit van vele kapcsolatban. 1. Tésztát főzni csak és kizárólag erősen forrásban lévő víz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk