menu

Családireceptkönyv.hu

Alaplé


Írta:

Elk. idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Víz
Leveskocka
Répa / Fehérrépa / Fokhagyma
Só, Bors

Elkészítés:


Tegyél fel egy lábasban 1-3 liter vizet forrni, dobd bele a leveskockát, reszelj a vízbe 1 szál sárgarépát, egy 1/2 szár fehérrépát, roppants össze egy fokhagymát, és mehet bele héjával együtt.
Dobj még bele egy kevés hagymát ízesítsd ,sóval,(egész) borssal és forrald egy 15 percig vagy ha van időd 30 percig.
Használatnál vegyél egy szűrőt és öntsd rá rajta az ételbe amibe belekívánod rakni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gondolom mindenki ismeri a rendes alaplevet.
Zöldségeket felvágni kevés olajon megpirítani, felönteni vízzel sózni, borsozni, fokhagymát beledobni.
Hagymát félbevágni serpenyőbe barnulásig sütni majd szintén a levesbe és hajrá több órán át főzni.
A marha vagy éppen csirkés verziónál is szinte ugyanez, kivéve hogy lekell szedni róla a habot.
Majd ha kész átszűrni egy textillel. Ez mind szép és jó de kinek van rá ideje? Plusz még fagyasztgatni?
Hát nekem nem.
Hoztam nektek egy egyszerűbb verziót.

Alaplé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Konyhai praktikák,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
A nagy sajt lexikon – A rúzsozástól a lyukakon át a
A nagy sajt lexikon – A rúzsozástól a lyukakon át a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi mértékegységek
Házi mértékegységek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Főtt tojás
Főtt tojás

1. Gyöngyözően forró vízbe tesszük a tojásokat majd miután kivettük őket folyó hidegvíz alatt leűtjük őket. 3perc-lágy 6,5perc-folyós sárgája 10perc-kemény

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Ha így tárolod a sajtokat, sokáig megőrzik majd fris
Ha így tárolod a sajtokat, sokáig megőrzik majd fris

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk