Víz
Leveskocka
Répa / Fehérrépa / Fokhagyma
Só, Bors
Tegyél fel egy lábasban 1-3 liter vizet forrni, dobd bele a leveskockát, reszelj a vízbe 1 szál sárgarépát, egy 1/2 szár fehérrépát, roppants össze egy fokhagymát, és mehet bele héjával együtt.
Dobj még bele egy kevés hagymát ízesítsd ,sóval,(egész) borssal és forrald egy 15 percig vagy ha van időd 30 percig.
Használatnál vegyél egy szűrőt és öntsd rá rajta az ételbe amibe belekívánod rakni.
Gondolom mindenki ismeri a rendes alaplevet.
Zöldségeket felvágni kevés olajon megpirítani, felönteni vízzel sózni, borsozni, fokhagymát beledobni.
Hagymát félbevágni serpenyőbe barnulásig sütni majd szintén a levesbe és hajrá több órán át főzni.
A marha vagy éppen csirkés verziónál is szinte ugyanez, kivéve hogy lekell szedni róla a habot.
Majd ha kész átszűrni egy textillel. Ez mind szép és jó de kinek van rá ideje? Plusz még fagyasztgatni?
Hát nekem nem.
Hoztam nektek egy egyszerűbb verziót.
A hagymát kevés olajon megpirítom, közben felkarikázom a virslit. Bele teszem, kicsit ezt is pirítom. Hozzáadom a pirospaprikát, sót, borsot, el keverem és gyorsan kb 3 deci vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű