Családireceptkönyv.hu

Tésztafőzés


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 1-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Víz

Tészta

Elkészítés:


Sziasztok!
Tésztafőzés köreiben sokaknak nagyon sok féle elképzesélük van és rengeteg tévhit van vele kapcsolatban.

1. Tésztát főzni csak és kizárólag erősen forrásban lévő vízzel lehet, melybe még azelőtt tegyük bele a Sót mivel ezzel megváltozik a Víz forráspontja.
2. Ha forrásban van a víz dobd bele a tésztát főzd addig teljes lángon amíg ujra felforr és utána vedd lejjebb hogy ne menjen ki a víz.
3. Ha szószos ételeket főzöl vagy serpenyőben csinálsz valamit pl ( Carbonarat, vagy egy tejszínes vagy paradicsomos ételt nem szükséges lemosni róla keményítős réteget, ezáltal sokkal jobban magába szívja a szaftot.
4. Olajat nem kell a Vízbe önteni mert nem fog elegyedni sem a vízzel sem pedig a tésztával.
5. Ha pedig nem csak egy ebédhez főzöd akkor mosd le majd egy kis olajat önts rá és forgasd össze, hogy ne tapadjon össze.

Tésztafőzés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Konyhai praktikák,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Praktikák.adagok
Praktikák.adagok

ZSEBES ZSÖMI....60 dkg lisztből 8 db lesz TŐLTÖTT PIZZA..60 dkg liszt TÖLTÖTT PAPRIKA: 1kg h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbász
Kolbász

A fokhagymát a vízben áztazva keverük az anyaghoz két háromször alaposan össze dagasztjuk töltés előtt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Forrólevegős fritőz
Forrólevegős fritőz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk