menu

Családireceptkönyv.hu

Tésztafőzés


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 1-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Víz

Tészta

Elkészítés:


Sziasztok!
Tésztafőzés köreiben sokaknak nagyon sok féle elképzesélük van és rengeteg tévhit van vele kapcsolatban.

1. Tésztát főzni csak és kizárólag erősen forrásban lévő vízzel lehet, melybe még azelőtt tegyük bele a Sót mivel ezzel megváltozik a Víz forráspontja.
2. Ha forrásban van a víz dobd bele a tésztát főzd addig teljes lángon amíg ujra felforr és utána vedd lejjebb hogy ne menjen ki a víz.
3. Ha szószos ételeket főzöl vagy serpenyőben csinálsz valamit pl ( Carbonarat, vagy egy tejszínes vagy paradicsomos ételt nem szükséges lemosni róla keményítős réteget, ezáltal sokkal jobban magába szívja a szaftot.
4. Olajat nem kell a Vízbe önteni mert nem fog elegyedni sem a vízzel sem pedig a tésztával.
5. Ha pedig nem csak egy ebédhez főzöd akkor mosd le majd egy kis olajat önts rá és forgasd össze, hogy ne tapadjon össze.

Tésztafőzés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Konyhai praktikák,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Ha így tárolod a sajtokat, sokáig megőrzik majd fris
Ha így tárolod a sajtokat, sokáig megőrzik majd fris

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
A törölközőmosás lépései:
A törölközőmosás lépései:

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
tíz dolog, amivel feldobhatjuk a reggeli kávét
tíz dolog, amivel feldobhatjuk a reggeli kávét

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
KONYHAI TRÜKK 5 hiba, amit ne kövess el tésztafőzésk
KONYHAI TRÜKK 5 hiba, amit ne kövess el tésztafőzésk

10 KONYHAI ARANYSZABÁLY – amit jobb, ha tudsz! Közzétéve 2016. január 08. | Szerző: Csíki Sándor szabály: A habveréshez mindig hideg tejszínt használj! Miközben a tejszínt fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk