2 db kicsontozott, bőrös csírkemell
só, bors
1 tk. ötfűszer keverék
liszt
Mártás:
5 cm-es darabka gyömbér
1 szép citrom
1 fél citrom leve
1/3-ad csésze méz
2 ek. barna cukor
2 ek. sherry
2 ek. szójaszósz
1/3 csésze húsleves
2 tk. kukoricaliszt (vagy keményítő)
A 2 db bőrös kicsontozott csirkemellet fűszeres lisztben (só, bors, 5 fűszer keveréke) megforgatom, majd vaj és olívaolaj keverékén pár perc alatt pirosra pirítom mindkét oldalát. Tepsibe teszem és 170 fokos sütőben 50-60 percig sütöm (nem kell letakarni).
A mártáshoz felszeletelem gyufaszál vastagságra a gyömbért, a citromot cikkekre vágom. Kevés olajon a gyömbért és a citromdarabokat 1 percig pirítom, majd hozzáadok 1/3 csésze mézet, 2 ek. barna cukrot. Belecsavarok fél citrom levét és alacsony hőmérsékleten hagyom 1-2 percig rotyogni. Ekkor teszek hozzá 2 ek. sherryt, 2 ek. szójaszószt, 1/3 csésze húslevest. Végül 2 tk. kukoricaliszttel besűrítem.
A megsült húst átlósan felszeletelem, meglocsolom a mártással, megszórom friss korianderrel, és jázminrizzsel tálalom.
A felhasználás előtti napon a húst beáztatom fokhagymás tejbe és próbálom minél jobban lezárni az edényt, amibe teszem. Másnap egy nagy, lehetőleg tapadásmentes tepsi alját tele...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA krumplit karikára vágom, a rizzsel és az apróra vágott vöröshagymával összekeverem, majd megsózom. Egy tűzálló tálat kibélelek vékony füstölt szalonna csíkokkal, és beleöntöm a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat vékonyan (kb. 1 ek) megkenem olajjal, majd megszórom a szárnyas fűszerkeverékkel. Sütőzacskóba teszem és 1 óra alatt 180 fokon készre sütöm. Közben a maradék olaj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy kor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű