• 40 deka zöldborsó
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 citrom finomra reszelt héja + 1 evőkanál leve
• néhány szál menta
• 2 kávéskanál olívaolaj
• 2 deka vaj
másik caráció
Hozzávalók: fél kg cukorborsó, diónyi vaj, 6-8 levél friss menta, só, bors
1. Kevés vízben pároljuk puhára a borsót.
2. Ha elkészült, a főzővízzel és a menta levelekkel együtt turmixoljuk le, adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk! Ha túl sűrű kis tejjel/tejszínnel hígítsuk!
1. Ha friss zöldborsót használsz, akkor főzd 10 perc alatt félpuhára sós-cukros vízben. A fagyasztott 2 perc alatt elkészül. Csöpögtesd le, jó hideg vízben hűtsd, majd újra csöpögtesd, de a főzőléből tegyél félre néhány evőkanálnyit.
2. A borsót, a finomra vágott fokhagymát, a citromhéjat és -levet, az 5-6 mentalevelet, valamint a maradék főzőlevet mixerben keverd simára. Kóstold meg: sózd ízlés szerint. (Egy kis borsot is őrölhetsz bele.)
Levestöltelék: a húslevesbe kerül, majd a főtt hús , zöldségek mellé rakjuk a tányérra.Itt természetes.Állitólag finomat csinálok, nem zsemlével hanem sima kenyérszeleteket áztatok...
Elkészítési idő:Ha egy igazán finom, húsmentes vacsorára vágysz, ezt érdemes készítened! A félig megfőzött krumplit vágd be a tetején, halmozd bele a kedvenc zöldségeidet, minden kupacra tégy egy...
Elkészítési idő:A burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra, a bacont apró kockákra vágjuk. Egy tepsi aljára szórjuk a bacon felét. Ráteszünk egy réteg karika burgonyát,megszórjuk a m...
Elkészítési idő: 60A karfiolrózsákat megmossuk, majd vagy lereszeljük, vagy rózsáira szedjük, és aprítógépben rizs állagúra daráljuk. Egy nagy és magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, majd r...
Elkészítési idő: