• 40 deka zöldborsó
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 citrom finomra reszelt héja + 1 evőkanál leve
• néhány szál menta
• 2 kávéskanál olívaolaj
• 2 deka vaj
másik caráció
Hozzávalók: fél kg cukorborsó, diónyi vaj, 6-8 levél friss menta, só, bors
1. Kevés vízben pároljuk puhára a borsót.
2. Ha elkészült, a főzővízzel és a menta levelekkel együtt turmixoljuk le, adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk! Ha túl sűrű kis tejjel/tejszínnel hígítsuk!
1. Ha friss zöldborsót használsz, akkor főzd 10 perc alatt félpuhára sós-cukros vízben. A fagyasztott 2 perc alatt elkészül. Csöpögtesd le, jó hideg vízben hűtsd, majd újra csöpögtesd, de a főzőléből tegyél félre néhány evőkanálnyit.
2. A borsót, a finomra vágott fokhagymát, a citromhéjat és -levet, az 5-6 mentalevelet, valamint a maradék főzőlevet mixerben keverd simára. Kóstold meg: sózd ízlés szerint. (Egy kis borsot is őrölhetsz bele.)
Minden összekeverünk, ízesítjük: só, bors, cukor, esetleg tejföl. 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLehetőleg még előző este pucoljuk meg az édesburgonyát, vágjuk viszonylag egyforma 1x1 cm-es hasábokra, és tegyük jeges vízbe, majd be a hűtőbe. Ez azért kell, hogy a keményítő kio...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alaposan lesúrolt krumplit héjában főzzük sós vízben húsz percig. 2. Hámozzuk meg, szárítsuk és hűtsük, majd reszeljük le, vagy vágjuk éles késsel vékony csíkokra. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük. 2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót. 3. Villával jól összedolgozzuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű