Családireceptkönyv.hu

Zöldborsópüré


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 6 személy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 40 deka zöldborsó
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 citrom finomra reszelt héja + 1 evőkanál leve
• néhány szál menta
• 2 kávéskanál olívaolaj
• 2 deka vaj
másik caráció
Hozzávalók: fél kg cukorborsó, diónyi vaj, 6-8 levél friss menta, só, bors

1. Kevés vízben pároljuk puhára a borsót.
2. Ha elkészült, a főzővízzel és a menta levelekkel együtt turmixoljuk le, adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk! Ha túl sűrű kis tejjel/tejszínnel hígítsuk!

Elkészítés:


1. Ha friss zöldborsót használsz, akkor főzd 10 perc alatt félpuhára sós-cukros vízben. A fagyasztott 2 perc alatt elkészül. Csöpögtesd le, jó hideg vízben hűtsd, majd újra csöpögtesd, de a főzőléből tegyél félre néhány evőkanálnyit.

2. A borsót, a finomra vágott fokhagymát, a citromhéjat és -levet, az 5-6 mentalevelet, valamint a maradék főzőlevet mixerben keverd simára. Kóstold meg: sózd ízlés szerint. (Egy kis borsot is őrölhetsz bele.)

Zöldborsópüré

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Fruzsina
Tészta-saláta
Tészta-saláta

Minden összekeverünk, ízesítjük: só, bors, cukor, esetleg tejföl. 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres batáta
Fűszeres batáta

Lehetőleg még előző este pucoljuk meg az édesburgonyát, vágjuk viszonylag egyforma 1x1 cm-es hasábokra, és tegyük jeges vízbe, majd be a hűtőbe. Ez azért kell, hogy a keményítő kio...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyaropogós
Burgonyaropogós

1. Az alaposan lesúrolt krumplit héjában főzzük sós vízben húsz percig. 2. Hámozzuk meg, szárítsuk és hűtsük, majd reszeljük le, vagy vágjuk éles késsel vékony csíkokra. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Burgonyaropogós
Burgonyaropogós

1. A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük. 2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót. 3. Villával jól összedolgozzuk...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk