menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsópüré


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 6 személy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 40 deka zöldborsó
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 citrom finomra reszelt héja + 1 evőkanál leve
• néhány szál menta
• 2 kávéskanál olívaolaj
• 2 deka vaj
másik caráció
Hozzávalók: fél kg cukorborsó, diónyi vaj, 6-8 levél friss menta, só, bors

1. Kevés vízben pároljuk puhára a borsót.
2. Ha elkészült, a főzővízzel és a menta levelekkel együtt turmixoljuk le, adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk! Ha túl sűrű kis tejjel/tejszínnel hígítsuk!

Elkészítés:


1. Ha friss zöldborsót használsz, akkor főzd 10 perc alatt félpuhára sós-cukros vízben. A fagyasztott 2 perc alatt elkészül. Csöpögtesd le, jó hideg vízben hűtsd, majd újra csöpögtesd, de a főzőléből tegyél félre néhány evőkanálnyit.

2. A borsót, a finomra vágott fokhagymát, a citromhéjat és -levet, az 5-6 mentalevelet, valamint a maradék főzőlevet mixerben keverd simára. Kóstold meg: sózd ízlés szerint. (Egy kis borsot is őrölhetsz bele.)

Zöldborsópüré

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiol rizzs
Karfiol rizzs

A karfiolt rózsákra szedjük és aprító gépben rizsszem nagyságúra daraboljuk. Egyszerre csak 3-4 rózsát tegyünk a gépbe, így nem töri össze a gép a karfiolt. Egy öntöttvas serpen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Grízgaluska
Grízgaluska

1. A tojásokat jól felverjük, és beletesszük az összes hozzávalót. 2. Jól kikeverjük és azonnal forró lobogó enyhén sós vízben kanállal galuskákat szaggatunk. ha megvagyunk vel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Párolt káposzta
Párolt káposzta

1. A káposztát meggyaluljuk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk. 2. A cukrot forró olajban megpirítjuk, az apró kockákra vágott hagymát, a kicsavart ká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A karfi­ol­no­kedli
A karfi­ol­no­kedli

Így készítsd: Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd párold meg rajta az apróra vágott zöldségeket, sózd meg. Amikor minden szépen megpuhult, turmixold össze az egészet, ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk