2 evőkanál étolaj
1 kg hagyma - lila
1 evőkanál só
5 evőkanál ételecet (10%-os)
5 evőkanál kristálycukor
Megtisztítjuk a hagymát. (Valljuk be ez a recept legnehezebb része, mert bár lila hagymáról beszélünk azért alaposan megdolgoztatja a könnymirigyeinket.) Ezután félbe vágjuk a hagymákat és nem túl vékonyan felkarikázzuk.
2
A lábasba öntjük az olajat, a hagymát és megsózzuk (kb. egy evőkanál). Nagy lángon kezdjük párolni. Ha nem enged levet akkor néhány evőkanál vizet öntsünk alá. Fedő alatt kis lángon kb. 20 percig főzzük. Ne főzzük addig amíg szétesnek a szálak. A végén adjuk hozzá a cukrot és az ecetet (Ki-ki ízlése szerint adagolja, hogy ecetesebben vagy édesebben szereti.)
Húsok mellé savanyúságként ajánlom.
-A krumplit pucoljuk meg és jól mossuk meg. Vágjuk nagyobb hasábokra. Tetszőleges formára, majd öntsük le róla a vizet. Tegyünk rá tetszőleges mennyiségű kókusz olajat, majd fűszer...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűMindent összeleverünk, 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa vajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd hozzátesszük a szintén felaprított sárgarépát és kaliforniai paprikát. Pár percig pároljuk, majd hozzátesszük a többször átm...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedem, megmosom, és aprítógépben kb. rizsszem nagyságúra aprítom. A vöröshagymákat apróra vágom, a póréhagymát karikákra, és megdinsztelem őket a zsíron. Hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű