Családireceptkönyv.hu

Hagymalekvár 2


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 evőkanál étolaj
1 kg hagyma - lila
1 evőkanál só
5 evőkanál ételecet (10%-os)
5 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


Megtisztítjuk a hagymát. (Valljuk be ez a recept legnehezebb része, mert bár lila hagymáról beszélünk azért alaposan megdolgoztatja a könnymirigyeinket.) Ezután félbe vágjuk a hagymákat és nem túl vékonyan felkarikázzuk.
2
A lábasba öntjük az olajat, a hagymát és megsózzuk (kb. egy evőkanál). Nagy lángon kezdjük párolni. Ha nem enged levet akkor néhány evőkanál vizet öntsünk alá. Fedő alatt kis lángon kb. 20 percig főzzük. Ne főzzük addig amíg szétesnek a szálak. A végén adjuk hozzá a cukrot és az ecetet (Ki-ki ízlése szerint adagolja, hogy ecetesebben vagy édesebben szereti.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Húsok mellé savanyúságként ajánlom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bab
Brokkoli/Zellerpüré
Brokkoli/Zellerpüré

Az előre megfőzött zöldséget krumplinyomóval törd apró darabokra. Klasszikus krumplipüréhez hasonlóan, tejjel/tejföllel keverd ki.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldségfasírt
Zöldségfasírt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuszkusz sült zöldséggel
Kuszkusz sült zöldséggel

1. A felaprított zöldségeket bő forró olajban aranybarnára sütjük adagonként, hogy egyszerre ne legyen túl sok az edényben, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk a felesleges olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk