1 kg burgonya
20 dkg pulykasonka
30 dkg bacon
1 evőkanál vaj
só, bors
olaj
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön
A répát megpucoljuk, ha vastag, hosszában vágjuk 2-4 részre. Az olívaolajat összekeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Sütőpapírra tesszük, szorosan egymás mellé. Megloc...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Nehéz?A burgonyát nem hámozzuk meg, csak megmossuk és egyforma karikákra vágjuk. ?Olajon fonnyasszuk meg a felkockázott hagymát, majd a petrezselymet és dobjuk rá a burgonyát. ?Forga...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűBurgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, majd meghámozzuk. Összetörjük burgonyanyomóval. Egy tálban 5 g sóval összegyúrjuk a tészta hozzávalóit egynemű tésztává, majd ujjnyi vastag h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítom az olajat, ráteszem a főtt burgonyát. Lepirítom, sózom, majd megszórom petrezselyem zöldjével. Ha tavasszal készítem, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű