1 kg burgonya
só, bors
1 üveg majonéz
1 pohár tejföl
1 pohár tejszín
metélőhagyma
1 l víz
2 dl ecet
4 evőkanál cukor
só
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk. Készítünk ecetes-cukros vizet. Sót teszünk bele és két darab vöröshagymát felszeletelve. Felforraljuk, utána lehűtjük. Ha kihűlt, leszűrjük. A lébe belerakjuk a burgonyát, minimum 2-3 órára. Utána leöntjük a levet. Elkeverjük a majonézt tejföllel, tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a krumplihoz, majd metélőhagymával ízesítjük. Jól behűtjük.
A burgonyát megtisztítjuk és vékony hasábokra vágjuk. Kis adagokban forró olajban megsütjük, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat le itassunk róla. Azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük. 2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót. 3. Villával jól összedolgozzuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük egy lábosban. Amikor kész, hozzáöntjük a rizst, kicsit átpirítjuk, majd beletesszük a fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot a fűszerekkel és az olajjal összekeverem, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Előmelegített sütőben 180 fokon sül kb. 15. percig Lehet hozzá adni fokhagymás tejfeles m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű