1 kg burgonya
só, bors
1 üveg majonéz
1 pohár tejföl
1 pohár tejszín
metélőhagyma
1 l víz
2 dl ecet
4 evőkanál cukor
só
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk. Készítünk ecetes-cukros vizet. Sót teszünk bele és két darab vöröshagymát felszeletelve. Felforraljuk, utána lehűtjük. Ha kihűlt, leszűrjük. A lébe belerakjuk a burgonyát, minimum 2-3 órára. Utána leöntjük a levet. Elkeverjük a majonézt tejföllel, tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a krumplihoz, majd metélőhagymával ízesítjük. Jól behűtjük.
A lisztet összekeverjük a tojásokkal, majd vízzel lágyítjuk úgy, hogy galuska állagú masszát kapjunk. Sóval ízesítjük és forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra, a bacont apró kockákra vágjuk. Egy tepsi aljára szórjuk a bacon felét. Ráteszünk egy réteg karika burgonyát, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzd meg a csicsókát, és törd össze egy villával. 2. Szedd rózsáira a karfiolt, és gőzöld nagyon puhára (kb. 25 perc). Tedd szűrőbe lecsepegni. 3. Konyhai robot gépben daráld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Melegen meghámozzuk, majd ha kihűlt, karikára vágjuk. A szardellafilét a borra, ecettel és az olajjal összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a bu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű