ÖSSZETEVŐK
1 csésze liszt
3/4 csésze durva kukoricadara
2 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1/8 teáskanál őrölt szegfűbors (száraz szegfűbors bogyók)
1 teáskanál vanília
3/4 csésze tej
2 csésze növényi olaj
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, kukoricalisztet, cukrot, sót, sütőport és szegfűborsot.
Egy másik tálban öntsük össze a vaníliát és a tejet.
Lassan keverjük a tejes keveréket a lisztes keverékhez, amíg egy lágy tésztát kapunk. Nem kell túlkeverni.
Öntsük ki a tésztát lisztezett felületre, gyúrjuk össze enyhén, formázzunk egy rudat és osszuk 8 felé.
Lisztezett kézzel minden darabot kolbász alakúvá formázunk és forró olajban 5-6 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk az olajat.
Köretkènt tálaljuk a jamaikai jerk csirkéhez,vagy egyèb szaftos húsételhez.
Mártogatósként különböző szószokkal önálló fogáskènt is megállja a helyét, illetve főzelékekhez feltétként is szolgálhat.
Video: http://www.marthastewart.com/349153/festival
1. A burgonyákat alaposan megmossuk - a héjukat nem távolítjuk el. 2. A hagymát apróra vágjuk. 3. Egy sütőedényt meglocsolunk kevés olívaolajjal. 4. Beletesszük a burgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat kissé felhevítjük, és 3-4 perc alatt megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát. Ehhez jön a kockázott bacon, amit folyamatos kevergetés mellett kissé megpirítunk. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sózott, borsozott kukoricákat 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, majd félretesszük hűlni. Egy gyorsforralóba teszünk egy kevés olajat, amire mindenféle feldarabolt zöldséget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük, vagy lereszeljük. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymával és vágunk bele snidlinget is. Majd adunk hozzá 2-3 evőkan...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű