ÖSSZETEVŐK
1 csésze liszt
3/4 csésze durva kukoricadara
2 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1/8 teáskanál őrölt szegfűbors (száraz szegfűbors bogyók)
1 teáskanál vanília
3/4 csésze tej
2 csésze növényi olaj
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, kukoricalisztet, cukrot, sót, sütőport és szegfűborsot.
Egy másik tálban öntsük össze a vaníliát és a tejet.
Lassan keverjük a tejes keveréket a lisztes keverékhez, amíg egy lágy tésztát kapunk. Nem kell túlkeverni.
Öntsük ki a tésztát lisztezett felületre, gyúrjuk össze enyhén, formázzunk egy rudat és osszuk 8 felé.
Lisztezett kézzel minden darabot kolbász alakúvá formázunk és forró olajban 5-6 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk az olajat.
Köretkènt tálaljuk a jamaikai jerk csirkéhez,vagy egyèb szaftos húsételhez.
Mártogatósként különböző szószokkal önálló fogáskènt is megállja a helyét, illetve főzelékekhez feltétként is szolgálhat.
Video: http://www.marthastewart.com/349153/festival
A burgonyát enyhén sós vízben héjában puhára főzzük. Vigyázzunk, ha túlfőzzük nem fogjuk tudni szépen karikára vágni. A megfőtt burgonyát meghámozzuk majd kb 1cm-s karikákra sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük. 2. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatés...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A rizst finomra vágott vöröshagymával tedd forró zsírra, s pirítsd vajsárgára. 2. Szórd meg sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és öntsd fel forró erőlevessel. (A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűChips vágóval vékonyra szeleteljük a krumplit. Microba pár perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz