400 g finomliszt
1 db tojás
1 tk só
3 dl víz
Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát.
Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek olaj) több részletben kifőzzük a galuskát: vagy nokedliszaggató segítségével, vagy pedig egyszerűen deszkára teszünk a tésztából és egy éles, bevizezett kés segítségével beleszaggatjuk a nokedlit a vízbe.
Amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és tálba tesszük a kész galuskákat.
A hámozott burgonyát sós vízben puhára főzöm, ha megfőtt leszűröm és áttöröm, hagyom kihűlni. Hozzáadom a sajtot, tojást sót, borsot, esetleg a fokhagymát, összegyúrom, henger ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerinti méretben zsülienre vágjuk. Egy edénybe vizet öntünk, felforraljuk, majd enyhén sózzuk. Beleöntjük a bulgurt, és hozzáadjuk a zsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd evőkanálnyi darabokat szedünk ki, amit 1 cm vastagságúra nyújtunk. Zsemlemorzsába forgatjuk és megsütjük. Tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 190ºC-ra. A burgonyát mossuk és hámozzuk meg, majd kockázzuk fel nagyobb darabokra. Ezután tegyük lábasba, sózzuk meg és engedjünk rá annyi hideg vizet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű