Szükségünk lesz:
250 mlvíz
250 mltej
250 gbúzadara
100 gvaj
3 dbtojás
100 gsonka
só
bors
apróra vágott petrezselyemzöld
A tejet és a vizet egy edénybe öntjük, hozzáadunk egy csipet sót és felforraljuk. Ha a folyadék már forr, hozzáadjuk a darát és pár percig főzzük (amíg be nem sűrűsödik kása állagúvá).
Ezután a darát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojást, apróra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. Ha a massza nem formázható kézzel, búzafinomliszttel sűríthető a massza.
A darás-sonkás-tojásos-fűszeres keverékből kézzel golyókat formázunk, melyeket enyhén sós, forrásban lévő vízben 10 percet főzünk.
A megfőtt golyókat kivesszük a vízből, lecsepegtetjük és egy kivajazott hőálló tálba tesszük.
A golyókat/knédliket egy 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a knédlik arany színt nem kapnak. Jó étvágyat!
Szóval magamnak 2-3 szál közepes répát hasábokra vágok. Pontosabban a répát keresztbe félbe, majd a két felet négybe vágom. Így gyorsabban meg is sül. Érdemes inkább édeskés répá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzokásos módon nokedlit készítünk: a lisztbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, és kevergetés közben hozzádolgozzuk a vizet, és addig keverjük, amíg a hozzávalók nagyjából összeállnak....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a bulgurt és kétszeres mennyiségű vizet, sózzuk, borsozzuk. A bulgurt kb. 10 percig főzzük fedő a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon). Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű