Szükségünk lesz:
250 mlvíz
250 mltej
250 gbúzadara
100 gvaj
3 dbtojás
100 gsonka
só
bors
apróra vágott petrezselyemzöld
A tejet és a vizet egy edénybe öntjük, hozzáadunk egy csipet sót és felforraljuk. Ha a folyadék már forr, hozzáadjuk a darát és pár percig főzzük (amíg be nem sűrűsödik kása állagúvá).
Ezután a darát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojást, apróra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. Ha a massza nem formázható kézzel, búzafinomliszttel sűríthető a massza.
A darás-sonkás-tojásos-fűszeres keverékből kézzel golyókat formázunk, melyeket enyhén sós, forrásban lévő vízben 10 percet főzünk.
A megfőtt golyókat kivesszük a vízből, lecsepegtetjük és egy kivajazott hőálló tálba tesszük.
A golyókat/knédliket egy 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a knédlik arany színt nem kapnak. Jó étvágyat!
A krumplikat megpucolom,felkockázom és enyhén sós vízbe kifőzöm. A hagymát nagyon apróra szeletelem, majd kevés olajat öntök hozzá és jól megpárolom. Ha kicsit kezd barnulni a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolrózsákat aprítsd kb. egyforma, rizsszemnyi méretű morzsalékra – ehhez kést is használhatsz, de pár másodperc alatt elintézheted ezt egy aprítógépben is, ha van otthon. For...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 kiszárított vagy enyhén megpirított zsemlét kockára vágunk. Apróra vágott 5 d füstölt szalonna zsírján 1 fej hagymát pirítunk, petrezselymet fonnyasztunk, ráöntjük a zsemlére, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A burgonyát meghámozzuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. 2. Kb. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból és a tejből sóval, vegetával és az apróra vágott petrezselyemmel sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű