50 dkg csirkemell
1 db vöröshagyma (lehet póré, újhagyma fehér része vagy vegyesen
4 evőkanál oliva, vagy napraforgó olaj
2-3 teáskanál tárkony
4-5 dl tejszín
4 evőkanál étkezési keményítő
só
bors frissen őrölt
mexikói zöldség (kukorica, borsó, sárgarépa (jó a fagyasztott is, vagy kukorica konzerv, zöldborsó, sárgarépa
lehet bele tenni 1 kocka erőleves, vagy tyúkhús leves kockát,
köret: barnarizs
A megtisztított hagymát hosszában kétfelé vágjuk, és fél karikára szeleteljük. Oliva olajon megpirítjuk Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemell filét, a borsot, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, a tárkonyt, felöntjük 0,5 - 1 dl vízzel és 20 perc alatt készre főzzük. Ha az összes hozzávaló megpuhult, hozzáöntjük a hideg tejszínben elkevert keményítőt, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a ragu. A végén ízlés szerint sózhatjuk.
Rizzsel, de akár tésztával is tálaljuk.
A húst alaposan megmossuk, forgójánál elvágjuk. A burgonyákat, hagymát meghámozzuk. A burgonyát karikákra vágjuk, a hagymát laskájára vágjuk.Tepsibe tesszük az olajat, mehet bele a...
Elkészítési idő:Elkészítés: A tojásokat kb 10 percig főzzük,tisztítjuk,ha kihűlt félbe vágjuk,sózzuk,paprikázzuk. A csirke mellet hosszába 4 felé vágjuk,enyhén ki klopfoljuk,sózzuk,borsozzuk és...
Elkészítési idő:A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja...
Elkészítési idő: 30 perc